KREM ČORBA, ZASITNA KAO CEO OBROK: Potaž sa piletinom i njokama, punog ukusa, jak i izdašan

Tatjana Marković

28. 10. 2024. u 13:28

GUSTA čorba sa piletinom i njokama je punog ukusa, jaka i izdašna.

КРЕМ ЧОРБА, ЗАСИТНА КАО ЦЕО ОБРОК: Потаж са пилетином и њокама, пуног укуса, јак и издашан

Foto: Shutterstock

Sastojci:

1 kg pilećeg filea

2 kašičice mešavine suvih začina
so, po ukusu
sveže mleveni crni biber, po ukusu
120 g višenamenskog brašno, podeljeno
4 kašike ulja
4 kašike putera
1 velika ljutika, sitno seckana
3 čena belog luka, sitno iseckana
1 kašika listova majčine dušice
1,5 l pilećeg bujona
120 ml pavlake za kuvanje
480 g njoki
1 kašika seckanog svežeg peršuna

Recept za kremastu čorbu sa piletinom i njokama:

Za ovu čorbu prvo osušite piletinu i začinite je začinima, solju i biberom. Uvaljajte piletinu sa obe strane u brašno, pa prebacite na tanjir. U loncu na jakoj vatri zagrejte dve kašike ulja. Pržite piletinu, povremeno okrećući, dok ne porumeni, 5 do 6 minuta po strani. Prebacite na dasku za sečenje. Ostavite da se ohladi, a zatim isecite na komade veličine zalogaja.

U istom loncu na jakoj vatri istopite puter. Dodajte ljutiku, beli luk i majčinu dušicu; začinite solju. Pržite oko 3 minuta. Umutite preostalo brašno i pržite oko 2 minuta. Uz mešanje polako sipajte bujon. Povećajte toplotu na najjače da provri, a zatim smanjite vatru na srednju i pustite da vri. Kuvajte, povremeno mešajući, dok se malo ne zgusne, oko 15 minuta.

Dodajte pavlaku za kuvanje i vratite da se kuva. Dodajte njoke i kuvajte, povremeno mešajući, dok ne budu al dente. Umešajte piletinu i peršun; začiniti solju, ako je potrebno.

(stvar ukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LUKA MODRIĆ SENZACIONALNO ODLAZI KOD VELIKOG RIVALA? Fudbalski šok na pomolu jer Real ne želi da ponudi Hrvatu novi ugovor!