STALNO STE UMORNI, " LOMI" VAS PREHLADA? Čorbasta supa od kupusa pomoći će da se brže oporavite
Jednostavna supa od kupusa može se lako obogatiti ako dodate još neki omiljen sastojak - i, svaki put, biće drugačija!

Foto: Shutterstock
- 1/2 glavice kupusa
- 1 glavica luka
- 2 kašike suvog povrća
- 1 l vode
- 1 kocka za supu
- 200 gr paradajza iz konzerve
- 1 list lorbera
- 3 kašike ulja
- 2 čena belog luka
- so i biber
Priprema:
Očistite luk i iseckajte ga sitno pa ga malo prodinstajte dodajući vruću vodu.
Kupus isecite na šire trake i prelijte vrelom vodom a posle desetak minuta ocedite i sipajte preko luka. Dinstajte desetak minuta dok kupus ne izgubi čvrstinu.
Dolijte vodu, kocku za supu i iseckani konzervisani paradajz. Dodajte i tečnost iz konzervisanog paradajza. (Ako sve bude previše kiselo, na kraju dodajte malo šećera u supu.) Ubacite lovorov list, sušeno povrće i beli luk ucelo i kuvajte supu oko pola sata pa doterajte ukus po želji.
Napomena: ovu supu možete obogatiti sastojcima po želji. Ukusna je ako u njoj skuvate i malo iseckanih šampinjona, odlično se slaže sa dimljenim kobasicama.
(lepaisrećna)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

KREMASTA SUPA OD BUNDEVE: Lako se pravi, a sutradan ima još bolji ukus
13. 09. 2024. u 12:18

ITALIJANSKA SUPA SA ĆUFTAMA: Razveselite svoja čula ovom gurmanskom rapsodijom
12. 07. 2024. u 14:05

VELIKA PROMENA U ŠKOLAMA U SRBIJI: Od danas ništa neće biti isto, odnosi se na roditelje
RODITELjI školaraca u Srbiji od danas dobijaju automatska zvučna obaveštenja kada nastavnik u elektronski dnevnik upiše izostanak deteta sa časa ili novu ocenu. Mada su deca godinama nalazila načine da ne kažu roditeljima baš sva dešavanja u školi, to sada više neće biti moguće.
17. 04. 2025. u 11:29

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

ZVANIČNO - KRAH BRAKA ANE IVANOVIĆ I BASTIJANA: Švajnštajger skinuo burmu (FOTO)
AKO se uopšte i sumnjalo u razvod Ane Ivanović i Bastijana Švajnštajgera, sada dileme više nema.
18. 04. 2025. u 07:51
Komentari (0)