SALATA SA PILETINOM, ŠAMPINJONIMA I ŠARGAREPOM: Odličan prilog uz svako jelo, a brzo se sprema

Новости онлине

23. 11. 2024. u 07:00

Vreme je slava, a svaku slavsku trpezu možete obogatiti ukusnim salatama kakva je ova.

САЛАТА СА ПИЛЕТИНОМ, ШАМПИЊОНИМА И ШАРГАРЕПОМ: Одличан прилог уз свако јело, а брзо се спрема

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 100 g pilećeg filea
  • 100 g šampinjona
  • 1 mali crni luk
  • 50 g šargarepe, narendane
  • 2 jajeta
  • 30 g tvrdog sira
  • 3 kašike majoneza
  • 1 kašičica ulja
  • so i biber po ukusu

Priprema:

Za ovu salatu pileći file skuvajte u ključaloj vodi, oko 15-20 minuta. Jaja skuvajte tvrdo, 8 minuta i ohladite u hladnoj vodi. Luk isecite na trakice. Isecite pečurke na male kocke.

Pržite luk i pečurke na laganoj vatri na malo ulja. Gotov pileći file ohladite i isecite na tanke kriške. Oljuštite kuvana jaja i iseckajte ih nožem.

Tvrdi sir narendajte na krupno rende. Stavite sve sastojke u duboku posudu, pa dodajte šargarepu. Salatu posolite i pobiberite po ukusu, pa dodajte majonez. Promešajte salatu i ostavite da odstoji u kalupu za tortu pre serviranja.

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POKAZAO JE NEPOŠTOVANJE: Legenda Juventusa kritikovala Vlahovića (VIDEO)