POSNA ČORBA OD PROSA: Vrlo jednostavna za pripremu, ukusna i hranljiva

Jovana Vasić

31. 12. 2024. u 13:00

Fenomenalna posna čorba na vodi od prosa i povrća.

ПОСНА ЧОРБА ОД ПРОСА: Врло једноставна за припрему, укусна и хранљива

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • tri šargarepe
  • jedan koren paškanata
  • pola korena celera
  • jedan koren peršuna
  • 2 veća krompira
  • proso 3 kašike
  • manja glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • so
  • 1 kašika brašna
  • 2 litra vode

Priprema:

Šargarepu oguliti pa je iseći na sitne kocke. To isto uraditi sa paškanatom, celerom, peršunom i krompirom. Staviti vodu da provri pa dodati celu glavicu crnog luka. Proso oprati u nekoliko voda pa sipati. Dodati seckano povrće i kuvati oko 30 minuta dok se krompir ne raspadne. Posoliti po ukusu. Kašiku brašna razmutiti u malo vode pa dodati u čorbu. Kuvati još oko 5 minuta. Na kraju dodati beli luk sitno iseckan.

(superrecepti)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIJEDAN IGRAČ NIJE USPEO DA GA SRUŠI: Prošla je 21 godina od čuvenog rekorda Dejana Milojevića (FOTO)