POSNA ČORBA OD PROSA: Vrlo jednostavna za pripremu, ukusna i hranljiva
Fenomenalna posna čorba na vodi od prosa i povrća.
Sastojci:
- tri šargarepe
- jedan koren paškanata
- pola korena celera
- jedan koren peršuna
- 2 veća krompira
- proso 3 kašike
- manja glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- so
- 1 kašika brašna
- 2 litra vode
Priprema:
Šargarepu oguliti pa je iseći na sitne kocke. To isto uraditi sa paškanatom, celerom, peršunom i krompirom. Staviti vodu da provri pa dodati celu glavicu crnog luka. Proso oprati u nekoliko voda pa sipati. Dodati seckano povrće i kuvati oko 30 minuta dok se krompir ne raspadne. Posoliti po ukusu. Kašiku brašna razmutiti u malo vode pa dodati u čorbu. Kuvati još oko 5 minuta. Na kraju dodati beli luk sitno iseckan.
(superrecepti)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
SPREMITE UKUSNU RIBLjU ČORBU: Ljuta, začinjena, ma fantastična!
06. 12. 2024. u 11:00
ČORBA OD CELERA I KROMPIRA: Priprema se brzo i lako, a veoma je ukusna
22. 11. 2024. u 11:00
ZAHAROVA BRUTALNO ODGOVORILA ANALENI BERBOK: Šta je sa američkim vojnim bazama u Nemačkoj?
ZVANIČNA predstavnica Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova odgovorila je na izjavu nemačke šefice diplomatije Analene Berbok o ruskim bazama u Siriji, podsetivši je na američke vojne baze u Nemačkoj.
03. 01. 2025. u 19:49
BIĆE PUNO SNEGA, ČAK I U BEOGRADU: Meteorolog dao prognozu za praznike, pa otkrio kakvo će biti leto i sve iznenadio
GOST jutarnjeg programa "Novosti" bio je meteorolog Ivan Ristić koji je govorio o tome kakvo nas vreme očekuje posle praznika, ali i tokom leta i cele godine.
03. 01. 2025. u 20:35
KAKO DANAS IZGLEDA TITOV SIN: U penziju otišao kao hrvatski diplomata, živi van očiju javnosti, a ćerka je njegovo najveće bogatstvo (FOTO)
ALEKSANDAR Mišo Broz, sin Josipa Broza Tita, nakon završetka svoje uspešne diplomatske karijere proveo je poslednjih deset godina uglavnom daleko od očiju javnosti.
02. 01. 2025. u 17:07
Komentari (0)