ZDRAVA I UKUSNA PILEĆA SALATA: Celer, paradajz i orasi upotpunjuju ovo jelo

Mina Izgarević

07. 02. 2025. u 07:00

PILEĆA salata sa celerom, lukom i orasima može da se servira uz kroasan, kao predjelo ili kao obrok salata.

ЗДРАВА И УКУСНА ПИЛЕЋА САЛАТА: Целер, парадајз и ораси употпуњују ово јело

Foto Shutterstock

Sastojci:

450 g kuvanih pilećih grudi, isečenih na kockice

470 g čeri paradajza, prepolovljenog
240 g celera, isečenog na kriške
120 g crvenog luka, sitno seckanog
240 g oraha, grubo iseckanih

Za preliv:

120 g majoneza
120 g kisele pavlake
2 kašike limunovog soka
2 kašike mirođije, sitno iseckane
1/2 kašičice soli ili po ukusu
1/2 kašičice crnog bibera

Foto: Pixabay

 

Trik da kuvana piletina ne bude suva!

Uvek kuvajte ceo pileći file, a ne isečen na kockice i obavezno koristite sveže meso. Tako će piletina biti meka.

Recept za najbolju pileću salatu sa celerom lukom i orasima:

Za ovu salatu iseckajte orahe. U velikoj posudi pomešajte kuvanu piletinu isečenu na kockice, prepolovljeni čeri paradajz, narezan celer, seckani luk i orahe.

BONUS VIDEO - DR NOVOSTI: Jetra voli kafu | Prof. dr Tamara Milovanović

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

CRVENA ZVEZDA ČASTI DECU: Otvorene kapije za najmlađe do 14 godina na utakmicu sa Radničkim