SOČNA KROMPIR SALATA: Kiseli krastavčići i jaja prave savršenu kombinaciju
KROMPIR salatu sa jajima i kiselim krastavčićima možete da jedete uz meso, kao prilog ili samu, toliko je kremasta i ukusna, nećete joj odoleti.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
Za salatu:
- 5 krompira (srednji)
- 5 jaja
- 4 kisela krastavca
- 3-4 mlada luka, narezana
- 1 kašika sveže mirođije, seckane
- so po ukusu
- 2 kašike mirođije za ukras
Za preliv:
- 120 g majoneza
- 1 kašika belog vinskog sirćeta
- 1 kašičica senfa
- 1 kašika vode
- 1/2 kašičice crnog bibera

Foto Shutterstock
Trik da brže skuvate krompir!
Kada kuvate krompir nakon petnaest minuta dodajte so i malo sirćeta. Jedna kašičica sirćeta je dovoljna za pet krompira.
Recept za salatu sa krompirom i jajima:
Za ovu salatu u činiji pomešajte majonez, 1 kašiku belog vinskog sirćeta, 1 kašičicu senfa, 1 kašiku vode i crni bibeer, pa umutite dok se ne sjedine i ostavite sa strane.
Krompir, jaja i kisele krastavce isecite na kockice. U velikoj posudi pomešajte krompir isečen na kockice, jaja, kisele krastavčiće, narezani mladi luk i seckanu mirođiju.
Dodajte preliv za salatu i sve sjedinite lopaticom, pazeći da sastojke ne zgnječite. Ostavite u frižideru 1 sat. Pospite mirođijom i uživajte! Možda ćete želeti da napravite i posnu kikiriki salatu sa susamom i tunjevinom.
BONUS VIDEO - VARAMO IAKO VOLIMO Moma Stefanović: Ženama treba sigurnost, muškarci su nezainteresovani #Onopravo
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

DžEJ DI VENS UDARIO NA ZELENSKOG: To što on radi je apsurdno
U INTERVJUU za internet portal UnHerd , američki potpredsednik Džej Di Vens nazvao je napade ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog na SAD „neproduktivnom retorikom“ i „apsurdnim“.
15. 04. 2025. u 10:27

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

"SINA SMO SAHRANILI U NIKŠIĆU" Željko Samardžić o najvećoj životnoj tragediji: "To je bila tuga za sve nas"
PEVAČ progovorio o bolnoj temi.
15. 04. 2025. u 10:18
Komentari (0)