SALATA OD KROMPIRA SA PRELIVOM OD SENFA: Kremasta, sočna i hranljiva, idealna za večeru ili kao prilog uz glavno jelo

Jovana Vasić

19. 02. 2025. u 15:46

Pored toga što će doneti osveženje u vaš svakodnevni jelovnik, brzo se i jednostavno priprema. U slučaju da ste vegan, možete je jesti i kao glavni obrok jer je veoma zasitna.

САЛАТА ОД КРОМПИРА СА ПРЕЛИВОМ ОД СЕНФА: Кремаста, сочна и хранљива, идеална за вечеру или као прилог уз главно јело

Foto Shutterstock

Sastojci:

  • 1 kg krompira
  • glavica crnog luka
  • 2 kašike kisele pavlake
  • 2 kašike senfa
  • kašičica šećera u prahu
  • kašičica soka od limuna
  • 1 dl ulja
  • peršunovo lišće
  • biber, so

Priprema:

Izmutite senf i šećer u prahu. Stalno mešajući postepeno dodajte ulje, sok od limuna, pavlaku i kašiku vode. Začinite solju i biberom, pa dobro promešajte da se masa potpuno sjedini i ujednači.

Krompir oljuštite i skuvajte u slanoj vodi. Ocedite ga i iseckajte na malo krupnije komade.

Luk očistite, sitno iseckajte i pomešajte sa krompirom. Dodajte sitno iseckan peršun i lagano promešajte.

Dodajte preliv od senfa i pažljivo pomešajte da sjedinite masu. Salatu servirajte na listovima zelene ili crvene salate.

(krstarica)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RIVAL NOVAKA ĐOKOVIĆA SAD RATUJE PROTIV RUSIJE: Iskreno, bojim se samo da me Rusi ne...