POSNA SUPA OD SPANAĆA SA ORASIMA: Recept iz Hilandarskog kuvara

Jovana Vasić

05. 03. 2025. u 11:00

Uskršnji post, kao i svaki drugi, podrazumeva određene restrikcije u ishrani. Mnogima to prilagođavanje nije lako, ali uz divne recepte iz Hilandarskog kuvara posne hrane, sve je lakše!

ПОСНА СУПА ОД СПАНАЋА СА ОРАСИМА: Рецепт из Хиландарског кувара

Foto Shutterstock

Sastojci:

  • Voda 1-2 l
  • Spanać 300 g
  • Margarin 1 kašika
  • Crni luk 1 glavica
  • Mleveni orasi 50 g
  • Ulje 2 kašike
  • Brašno 2 kašike
  • So po ukusu

Priprema:

Spanać i luk očistiti, oprati, pa samleti na mašini za meso.

Ugrejati margarin i na njemu pržiti spanać i luk. Brašno ispržiti na ulju, da ne bude tamno, dodati orahe, vodu i kratko prokuvati. Sve smešati, posoliti, dodati vode po potrebi ali ne više od predviđene ukupine količine i kuvati 10 minuta.

(superrecepti)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HRVATSKI REPREZENTATIVAC DOŽIVEO NAJVEĆE PONIŽENJE IKADA! Sramotno je šta su mu uradili