KUPUS SALATA SA ŠUNKOM I PRELIVOM OD GRČKOG JOGURTA: Savršen izbor za ukusan obrok koji možete pripremiti za manje od 15 minuta
Ova osvežavajuća salata je kombinacija hrskavog kupusa, slatke jabuke, sočne šunke i sira, obogaćena bogatim dresingom sa grčkim jogurtom i soja sosom. Savršen je izbor za brzi ručak ili prilog uz glavno jelo.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1/4 glavice kupusa
- 2 šargarepe
- 1 mladi luk
- 4 kriške kuvane šunke
- 4 kriške sira
- 1 jabuka
- So i biber po ukusu
- Maslinovo ulje (po ukusu)
Za dresing:
- 1 grčki jogurt
- 4 kašičice majoneza
- sok od pola limuna
- 2 kašičice soja sosa
- pola kašičice mlevenog kima
- pola kašičice belog luka u prahu
- So po ukusu
Priprema:
Kupus i šargarepa mogu se prilagoditi po želji, pa ako volite jači ukus, možete dodati crveni kupus ili čak crnu rotkvicu.
Ovaj recept možete prilagoditi i za vegetarijansku verziju koristeći tofu umesto šunke, a za sir možete koristiti biljne alternative.
Kupus sitno iseckajte, šargarepu narendajte, a mladi luk isecite na kolutove. Šunku i sir iseckajte na trakice, pa ih dodajte u salatu. Jabuku oljuštite i iseckajte na kockice, dodajte u salatu za svežinu i slatkoću.
(still)
Preporučujemo
RUSI DONELI ODLUKU: Naftna kompanija prodaje svoju imovinu u inostranstvu zbog sankcija SAD-a
RUSKA naftna kompanija Lukoil saopštila je danas da, zbog uvođenja restriktivnih mera nekih država protiv te firme i njenih podružnica, namerava da proda svoju imovinu u inostranstvu.
27. 10. 2025. u 21:49
KAKO SE URUŠIO UKRAJINSKI FRONT? Stiglo upozorenje: Rusi će na proleće krenuti u novu ofanzivu
POSLE dva i po meseca žestokih borbi, crvena oznaka na vojnoj karti u Donjeckoj oblasti, poznata kao „zečije uši“, konačno je nestala.
27. 10. 2025. u 21:17
"CECIN SINE, ĆUTI I UDARAJ, ZA BOLjE I NISI!" Voditeljka odbrusila Veljku - "Ozbiljan kompleks!"
NAKON što je bokser Veljko Ražnatović pokušao da ismeje performans voditeljke Jovane Jeremić, koji je upriličila tokom proslave njenog rođendana, ona mu je brzo javno uzvratila, u svom stilu.
26. 10. 2025. u 10:48
Komentari (0)