KREMASTA SALATA SA PILETINOM I SLANINOM: Idealna za prazničnu trpezu
Probajte ovo kremasto savršenstvo, oduševiće vas.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- Pileći file 2
- Slanina 4 kriške
- Majonez 1 šolja
- Kisela pavlaka 1/2 šolje
- Senf 1 kašika
- Limunov sok 1 kašika
- Beli luk u prahu 1 kašičica
- So i biber po ukusu
- Celer 1 šolja
- Crveni luk 1/2 šolje
- Krastavac 1/2 šolje
- Peršun 1/2 šolje
- Parmezan 1/2 šolje
Priprema:
Pileće filete skuvajte u slanoj vodi dok ne budu potpuno kuvani, oko 15-20 minuta. Ostavite ih da se ohlade, a zatim ih isecite na kockice. U međuvremenu, ispržite slaninu u tiganju dok ne postane hrskava. Ostavite je da se ohladi, a zatim je isecite na komadiće. U velikoj posudi pomešajte majonez, kiselu pavlaku, senf, limunov sok, beli luk u prahu, so i biber. Dobro izmešajte dok se svi sastojci ne sjedine. Dodajte seckanu piletinu, slaninu, celer, crveni luk, krastavac i peršun u posudu sa dresingom.
Lagano promešajte dok se svi sastojci ne oblože dresingom. Ako koristite, dodajte rendani parmezan i ponovo promešajte. Pokrijte posudu i stavite salatu u frižider na najmanje 30 minuta pre serviranja kako bi se ukusi sjedinili. Poslužite kremastu salatu sa piletinom i slaninom kao glavno jelo ili kao prilog uz omiljeni hleb ili krekere. Prijatno!
(superrecepti)

ČETIRI ZEMLjE EU ODBILE TRAMPOV PLAN: Neće da kupuju američko oružje za Ukrajinu!
ČETIRI evropske zemlje odbile su da učestvuju u projektu predsednika SAD Donalda Trampa o kupovini američkog oružja za Ukrajinu.
16. 07. 2025. u 14:12

BEBA IZ SRBIJE SE UGUŠILA NAOČIGLED RODITELjA: Nezapamćena tragedija na Halkidikiju
BEBA iz Srbije, stara svega 13 meseci, iznenada je izgubila život u jednom ugostiteljskom objektu na Halkidikiju. Kako navode grčki mediji, ova nezapamćena tragedija odigrala se pred očima detetovih roditelja.
16. 07. 2025. u 14:33

Naučnici ajkulama spustili mrtvu kravu na 1.629 metara dubine - nisu mogli da veruju šta su ribe uradile (VIDEO)
"TO POKAZUJE strategiju preživljavanja kod vrsta koje se ne hrane usamljeno."
14. 07. 2025. u 13:06
Komentari (0)