OSVEŽAVA I DAJE SNAGU: Prolećna salata od šargarepe i suvog grožđa
PROLEĆNA salata od šargarepe i suvog grožđa je osvežavajuća i daje energiju.

Foto: Profimedia
Sastojci:
450 g rendane šargarepe
2 kašike majoneza, ili više po ukusu
1 kašičica limunovog soka
¼ kašičice soli
Napravite drugačiji sos umesto majoneza!
Pomešajte maslinovo ulje, kašiku sirćeta, so i biber, pa dodajte začinsko bilje po želji i malo seckanog belog luka, pa prelijte preko salate.
Recept za prolećnu salatu od šargarepe i suvog grožđa:
Kako biste napravili ovu salatu, izrendajte šargarepu na sitnije rende. Pomešajte je sa suvim grožđem. Zatim u odvojenoj činiji pomešajte majonez, limunov sok i so.
Prelijte preko smese od šargarepe i mešajte dok šargarepa i suvo grožđe ne budu potpuno prekriveni. Hladite u frižideru, najmanje 30 minuta. Servirajte i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i osvežavajuću salatu sa krastavcima.
(Stvar ukusa)
Preporučujemo

NEVEROVATNO UKUSNA: Kruna od lisnatog testa sa spanaćem i kozijim sirom
13. 05. 2025. u 16:45

BEZ TRUNKE MESA, A SVI TRAŽE REPETE: Prolećni punjeni patlidžan sa sirom i začinima
07. 05. 2025. u 22:44

"NA STOLU SU RATNI PREDLOZI, BRISEL HOĆE RAT!" Orban se hitno javio iz Kopenhagena
MAĐARSKI premijer Viktor Orban naveo je iz Kopenhagena, gde učestvuje na samitu Evropske političke zajednice, da je situacija ozbiljna i da se na stolu nalaze, "otvoreni, ratno orijentisani predlozi".
02. 10. 2025. u 08:59

(MAPE) OVAKO ĆE SE KRETATI NEVREME U SRBIJI: Pogledajte iz časa u čas, stižu sneg i kiša (FOTO)
POGLEDAJTE kako će se ledeni oblak kretati nad Srbijom i koje krajeve kad pogađa nevreme. Danas i sutra oblačno sa kišom i hladno, osim na severozapadu Vojvodine gde će se zadržati suvo vreme, najavio je RHMZ.
02. 10. 2025. u 10:47

VEDRANA OGORČENA: "Pilić je bio hrišćanin! Sramota za Split, samo mrtav Pilić može biti - veliki Pilić"
HRVATSKI teniski as Nikola Pilić preminuo je u 87. godini života u Rijeci, a sahranjen je proteklog vikenda u Opatiji, gradu u kojem je proveo poslednje dane života.
02. 10. 2025. u 07:20
Komentari (0)