IME NE LAŽE, OVO JE STVARNO: Perfektna čorba

Bojana Jovanović

12. 06. 2025. u 11:00

Toliko je bogata različitim sastojcima i mesom, da će vam biti dovoljna i za ručak, ukoliko niste baš mnogo gladni.

ИМЕ НЕ ЛАЖЕ, ОВО ЈЕ СТВАРНО: Перфектна чорба

Foto Shutterstock

Potrebno je:

- 300 g pečuraka po izboru

- 400 g jagnjećeg mesa
- šargarepa
- glavica luka
- šaka pirinča
- šaka boranije
- paradajz
- 2 žumanca
- so, biber
- svež peršunov list
- ulje

Priprema:

Stavite jagnjetinu u šerpu, posolite je i prelijte vodom, pa je kuvajte dok ne bude potpuno kuvana. Zatim izvadite meso i iskidajte ga na sitne komade za čorbu. Usitnite luk a šargarepu isecite na krupnije komade, pa ih izdinstajte na zagrejanom ulju, zajedno sa boranijom. Dodajte oprane i isečene perčuke, pa prelijte dobijenim bujonom od mesa.

Čim povrće omekša, dodajte pirinač. Kuvajte dok se ne skuva i tek tad dodajte oljušten i usitnjen paradajz. Potom vratite meso u čorbu, kuvajte još tri-četiri minuta, pa začinite solju i biberom. Umutite žumanca i razredite ih sa 150 ml vode, pa ih sipajte u čorbu i promešajte.

Pospite svežim peršunovim listom i poslužite.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

CEO SVET GLEDA I NE VERUJE: Evo kako je jedna televizija izvestila o utakmici Srbija - Andora (VIDEO)