UKUSNA SRCA SA ČOKOLADOM: Recept za slatkiš koji će svima izmamiti osmeh (FOTO)
NEOČEKIVANI gosti ili vam se jede nešto slatko, a u kući nemate čokoladu? Dovoljna su četiri jajeta da napravite čaroliju
Brzo i lako - ovim rečima se, u najkraćem, može opisati rolat. Kada se tome doda činjenica da je rolat jeftiniji od čokolade - stekli su se svi razlozi da se ovaj kolač koji su pravile bake predstojećeg vikenda nađe na stolu.
Srca sa čokoladom - sastojci:
2 jajeta
100 grama šećera
125 grama butera
1/2 praška za pecivo
300 grama brašna
50 grama čokolade
Srca sa čokoladom - priprema:
Umesi se testo kao za kranclice: prvo se pomešaju šećer i buter, dodaju dva žumanca i jedno belance. Testo se umesi sa brašnom, praškom za pecivo i stavi u frižider da se stegne.
Testo se posle pola sata izvadi iz frižidera i razvije oklagijom na debljinu od santimetar. Modlicom se vade srca i ređaju u pleh postavljen papirom za pečenje. Rerna se uključi na najjače, pa se pleh sa kolačićima ubaci i jačina smanji na 180 stepeni.
Dok se prva tura kolačića peče (oko 15 minuta) pravi se drugi pleh srca.
Kada su kolačići ispečeni i ohlađeni vreme je da se u staklenoj posudi na pari otopi čokolada. Kolačići se poređaju i kašikom prave šare ili se umaču do polovine.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
RECEPT ZA BRZI RUČAK: Egzotična salata sa pasuljem, piletinom i narandžom
02. 02. 2023. u 13:33 >> 14:41
HRSKAVE TURSKE TULUMBE: Tajna je u trikovima tokom pripreme (VIDEO)
29. 01. 2023. u 18:56
SOČNO TELEĆE PEČENjE U RERNI: Po receptu najiskusnijih kuvara - tajna je u brašnu
31. 01. 2023. u 10:37
Ne bacajte pire krompir - za PET minuta napravite novo UKUSNO jelo (FOTO)
30. 01. 2023. u 21:00
UKRAJINA U RAT POSLALA ROBOTE BEZ IJEDNOG ČOVEKA: Bitka dobila neočekivani ishod (VIDEO)
BRIGADA Ukrajinske nacionalne garde izvestila je o uspešnom napadu u kome su učestvovali samo roboti - od kopnenih robota naoružanih mitraljezima do letelica borbenih dronova. Ovi roboti su napali ruske položaje u Harkovskoj oblasti, na severu Ukrajine, i - pobedili.
27. 12. 2024. u 09:04
DRAMA U KOMŠILUKU: Otkrivena nepoznata letelica, stanovnici upozoreni da potraže skloništa
RUMUNSKI radarski sistemi otkrili su sinoć mali leteći objekat, za koji se sumnja da je dron, koji je ušao u nacionalni vazdušni prostor do šest kilometara u jugoistočnom okrugu Tulčea, saopštilo je ministarstvo odbrane Rumunije.
27. 12. 2024. u 09:23
BILjANA O RAZVODU: Bolje bolan kraj, nego bol bez kraja
BILjANA je nedavno prokomentarisala epidemiju razvoda na domaćoj estradi.
27. 12. 2024. u 22:26
Komentari (0)