TULUMBE - recept koji uspeva svakoj domaćici: Obradujte ukućane ovim slatkišom za VIKEND (RECEPT)
UKOLIKO ne znate koju poslasticu da spremite za predstojeći vikend, evo jednog tradicionalnog recepta
Ako volite tulumbe onda će vam se ovaj recept sigurno svideti, jer nema šanse da ne uspe ako pažljivo sledite uputstvo.
Od navedene količine se dobije oko 40 tulumbi. Vodite računa i o zdravlju, jer je ovaj kolač pun šećera, pa koliko prija nepcima, može i da naškodi.
TULUMBE - sastojci:
Za testo:
– 4 krupnija jaja
– 100 ml ulja
– 250 gr brašna
– 2 kašičice šećera
– prstohvat soli
– 1 L ulja za prženje
Za sirup:
– 1 kg šećera
– 600 ml vode
– kriške od pola limuna
TULUMBA - priprema:
Preliv treba napraviti dan ranije, i ostaviti je da odstoji preko noći da se lepo ohladi. Ovo je jako bitan korak.
U dublju šerpu staviti vodu, ulje, šećer i so. Kada proključa, skloniti sa šporeta i ubaciti brašno. Mešati varjačom dok se ne napravi čvrsta smesa u obliku lopte.
Ostaviti testo 15 minuta da se prohladi. Dok se testo hladi, vi penasto umutite jaja. Jaja dodajte testu i mikserom sjedinite.
Kada vam se čini da ste dobili meko, svilenkasto testo, gotovo je. Tim testom punite špric za tulumbe.
U dublji tiganj ili pliću šerpu sipati litar ulja.
U hladno ulje istiskajte tulumbe oko 10 cm dužine. Gledajte da ne budu jedna uz drugu, jer će tulumbe narasti.
Uključiti ringlu na 4 (od 6) i staviti tulumbe da se prže. U početku će se same okretati, a kasnije ih treba povremeno okrenuti.
Kada poprime zlatnu boju po žlebovima, vaditi ih rešetkastom kašikom i stavljati ih u sirup (agdu).
Isključiti ringlu i ostaviti ulje da se hladi, bar 10 minuta. Zatim istisnuti novu turu tulumbi, i staviti ih da se prže.
Kada je druga tura gotova, prvu poređati u pleh, a u sirup spustiti novu turu. Ponoviti dok ima testa.
Kada su sve tulumbe gotove, preliti ih sirupom i prekriti folijom. Ostaviti ih u frižideru da se hlade.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
KREMASTI KOLAČ PO STARINSKOM RECEPTU: Jednostavan i brz, a ukus savršen! (VIDEO)
09. 06. 2023. u 17:45
RECEPT za najsočniju baklavu sa pistaćima: Ovakvu do sada niste jeli!
04. 06. 2023. u 07:00
ZAHAROVA BRUTALNO ODGOVORILA ANALENI BERBOK: Šta je sa američkim vojnim bazama u Nemačkoj?
ZVANIČNA predstavnica Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova odgovorila je na izjavu nemačke šefice diplomatije Analene Berbok o ruskim bazama u Siriji, podsetivši je na američke vojne baze u Nemačkoj.
03. 01. 2025. u 19:49
BIĆE PUNO SNEGA, ČAK I U BEOGRADU: Meteorolog dao prognozu za praznike, pa otkrio kakvo će biti leto i sve iznenadio
GOST jutarnjeg programa "Novosti" bio je meteorolog Ivan Ristić koji je govorio o tome kakvo nas vreme očekuje posle praznika, ali i tokom leta i cele godine.
03. 01. 2025. u 20:35
KAKO DANAS IZGLEDA TITOV SIN: U penziju otišao kao hrvatski diplomata, živi van očiju javnosti, a ćerka je njegovo najveće bogatstvo (FOTO)
ALEKSANDAR Mišo Broz, sin Josipa Broza Tita, nakon završetka svoje uspešne diplomatske karijere proveo je poslednjih deset godina uglavnom daleko od očiju javnosti.
02. 01. 2025. u 17:07
Komentari (3)