TORTA-KOLAČ OD BANANA I PIŠKOTA: Recept za ovaj letnji dezert tražiće vam svi (VIDEO)
AKO je do sad niste probali, ovaj kolač uvrstićete u omiljene, to je sigurno!
Ovaj lagani kolač uvek će biti odličan izbor za vrele dane koji nam stižu. Jednostavno se pravi, potrebno je minimalno vremena a uživanje traje do poslednjeg parčeta.
TORTA-KOLAČ OD BANANA I PIŠKOTA - potrebni sastojci:
3 pakovanja piškota (300g)
2 l mleka
3 pudinga od vanile
3 kesice šlaga
125g maslaca
150g šećera u prahu
3 veće banane
2 vanilin šećera
sok od jednog limuna
TORTA-KOLAČ OD BANANA I PIŠKOTA - priprema:
U 1 litar mleka skuvati 3 pudinga od vanile. Umutiti penasto 125g maslaca sa 150g šećera u prahu. U prohlađen puding dodati umućen maslac sa šećerom u prahu i 2 kesice vanilin šećera. Umutiti sve sa mikserom. Krem podeliti na dva jednaka dela i ostaviti da se ohladi. Neposredno pre početka filovanja torte oljuštiti banane i preseći uzdužno na pola.
Preliti sokom od jednog limuna da ne potamne. Na tacni poređati prvi sloj piškota, koje su prethodno umočene u hladno mleko. Preko piškota premazati jednu polovinu krema od vanile. Banane poređati u suprotnom smeru od piškota preko krema.
Ređanjem banana na taj način se dobija lep presek svakog parčeta torte. Preko banana dodati opet sloja krema i kao završni sloj dodati piškote prethodno umočene u mleko.
Tortu odložiti u frižider da se ohladi i stegne na nekoliko sati. Umutiti šlag sa jednim delom preostalog mleka i premazati preko torte. Ukrasiti tortu po želji.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
MASK ŠOKIRAO O ZELENSKOM: On je šampion svih vremena, izveo jednu od najvećih pljački SAD-a
ILON Mask, američki milijarder i budući šef komisije za smanjenje savezne vlade u administraciji novoizabranog predsednika SAD Donalda Trampa, nazvao je Vladimira Zelenskog šampionom svih vremena za „jednu od najvećih pljački“ Sjedinjenih Američkih Država.
30. 12. 2024. u 15:29
DRAMA U KOMŠILUKU: Otkrivena nepoznata letelica, stanovnici upozoreni da potraže skloništa
RUMUNSKI radarski sistemi otkrili su sinoć mali leteći objekat, za koji se sumnja da je dron, koji je ušao u nacionalni vazdušni prostor do šest kilometara u jugoistočnom okrugu Tulčea, saopštilo je ministarstvo odbrane Rumunije.
27. 12. 2024. u 09:23
ISTINA O SLANINI I SVINjSKOJ MASTI: Stručnjaci otkrivaju - šta zaista jedemo
TRADICIONALNE namirnice poput svinjske masti, slanine i luka zauzimaju posebno mesto u kulinarskoj tradiciji mnogih regija, posebno na ovim prostorima.
31. 12. 2024. u 15:10
Komentari (0)