NAJLAKŠI RECEPT ZA KREMPITE: Hrskave korice i najfiniji krem, a za pripremu ne treba više od pola sata
Krempita po ovom receptu pravi se nikad brže, a savršeno je kremasta.
Sastojci:
- 6 jaja
- 200 g šećera
- 2 kesice pudinga od vanile
- 4 kašike brašna
- 1,5 l mleka
- 1 pakovanje lisnatog testa
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Belanca i žumanca pažljivo razdvojite. Žumanca dobro umutite sa 150 grama šećera, a potom dodajte i brašno. Od mleka odvadite malo, pa razmutite puding, a preostalo mleko stavite na ringlu da se kuva. Sipajte u njega razmućeni puding i umućena žumanca, pa kuvajte uz konstantno mešanje dok se ne zgusne. Od belanaca i 50 grama šećera umutite čvrst sneg, pa umešajte u vrući fil. Lisnato testo malo razvucite oklagijom, na par mesta ga izbušite viljuškom, pa ga pecite na obrnutom plehu 10 do 15 minuta dok ne porumeni. Kada je pečeno podelite ga u dva dela, jedan stavite na dno tepsije, premažite ga kremom, pa odozgo stavite drugi deo kore. Pre služenja pospite šećerom u prahu, secite na kocke i služite.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
UKRAJINA DOBIJA ZABRANU 20 GODINA! Trampov predlog: "Ako im se ne sviđa, imamo i drugu varijantu"
IAKO će u Ovalni kabinet Bele kuće ući tek za dva i po meseca, već su počele analize može li Donald Tramp ispuniti predizborna obećanja i doneti mir Ukrajini i Bliskom istoku. Prema pisanju "Vol strit džornala", koji se poziva na izvore bliske Trampu, savetnici novoizabranog predsednika nude zamrzavanje rata duž prve linije, konsolidaciju okupiranih teritorija za Rusiju, demilitarizovanu zonu i zaustavljanje integracije Kijeva u NATO na 20 godina.
08. 11. 2024. u 09:02
NAJJAČA SILA EVROPE NA UDARU: Tramp već zapretio - "Platićete visoku cenu!"
DONALD Tramp izjavio je prošle nedelje kako će Evropska unija morati da plati "visoku cenu" jer nije kupovala dovoljno američkih izvoznih proizvoda. Deo evropskih ekonomista i bankara upozorava kako bi pobeda Donalda Trampa mogla izazvati trgovinski rat koji bi zatim "gurnuo ekonomiju evrozone iz sporog rasta u potpunu recesiju".
06. 11. 2024. u 20:03 >> 20:04
ŠTA JE SA SRĐANOM ĐOKOVIĆEM? Novakov otac operisan u Urgentnom, a evo šta se desilo pre šest meseci
ZA sada nije poznato o kakvoj operaciji se radi, ali je stanje Noletovog oca stabilno.
07. 11. 2024. u 16:43
Komentari (0)