TORTA VRUĆ VETAR: Za sve jugonostalgičare, desert posvećen LJubiši Samardžiću
SAVRŠENA torta za sve prilike, svečana, zasitna i domaća.

Foto: Printskrin Jutjub/ Deda Miletova Kuhinja
Potrebno je:
Za koru:
5 belanaca
10 kašika prah šećera
5 kašika mlevenih oraha
2 kašike brašna
(ovo su mere za 1 koru, a potrebno ih je napraviti 3)
Fil :
1 l mleka
10 kašika šećera
9 kašika brašna
250 g šećera u prahu
250 g maslaca
150 g mlevenih oraha
200 g čokolade za kuvanje
2-3 kesice šlaga od vanile

Foto: Printskrin Jutjub/ Deda Miletova Kuhinja
Priprema:
Umutite belanca sa šećerom, pa dodajte brašno i orahe i lagano promešajte. Pecite takve tri korice i ostavite ih da se ohlade.
Fil napravite tako što ćete u 1l mleka da skuvate umućena žumanca sa šećerom i brašnom. Kada se fil skuva, prohladite ga pa u njega umešajte maslac i šećer. Razdvojite fil na dva dela, u jedan deo dodajte čokoladu, a u drugi orahe. Umutite i šlag od vanile posebno u činiju.
Filujte koru tako što prvo stavljate šlag od vanile, pa žuti fil, pa korica, pa šlag od vanile pa tamni fil. Preko stavite i žuti i tamni fil i ukrasite orasima.
(Stil Kurir)

"NA STOLU SU RATNI PREDLOZI, BRISEL HOĆE RAT!" Orban se hitno javio iz Kopenhagena
MAĐARSKI premijer Viktor Orban naveo je iz Kopenhagena, gde učestvuje na samitu Evropske političke zajednice, da je situacija ozbiljna i da se na stolu nalaze, "otvoreni, ratno orijentisani predlozi".
02. 10. 2025. u 08:59

(MAPE) OVAKO ĆE SE KRETATI NEVREME U SRBIJI: Pogledajte iz časa u čas, stižu sneg i kiša (FOTO)
POGLEDAJTE kako će se ledeni oblak kretati nad Srbijom i koje krajeve kad pogađa nevreme. Danas i sutra oblačno sa kišom i hladno, osim na severozapadu Vojvodine gde će se zadržati suvo vreme, najavio je RHMZ.
02. 10. 2025. u 10:47

VEDRANA OGORČENA: "Pilić je bio hrišćanin! Sramota za Split, samo mrtav Pilić može biti - veliki Pilić"
HRVATSKI teniski as Nikola Pilić preminuo je u 87. godini života u Rijeci, a sahranjen je proteklog vikenda u Opatiji, gradu u kojem je proveo poslednje dane života.
02. 10. 2025. u 07:20
Komentari (0)