POSNE BAJADERE SA ORASIMA: Sitni kolači koji su potpuni hit - savršene da se zasladite i za Badnji dan

Novosti online

03. 01. 2024. u 11:30

POSNE bajadere sa orasima i urmama su sitni kolači koje ćete napraviti očas posla, a koji su ukras svake slavske ili praznične trpeze. Ovi sitni kolači se prave od jednostavnih i jeftinih sastojaka, a mi vam umesto standardnog predlažemo ovaj recept.

ПОСНЕ БАЈАДЕРЕ СА ОРАСИМА: Ситни колачи који су потпуни хит - савршене да се засладите и за Бадњи дан

Foto Shutterstock

U toku je božićni post, pa svi praznici i slave koji su u ovom periodu trebalo bi da budu posni. Ipak, ono čemu niko ne može da odoli svakako jesu bajadere. Bajadere napravljene sa orasima i urmama možete bez griže savesti da jedete u toku posta. Uživajte

Potrebno:

* 1 šolja oraha
* 1 šolja mlevenih badema
* 3 kašike kokosovog ulja
* 1/4 šolje putera od kikirikija
* 3 kašike javorovog sirupa/meda
* 1/2 kašičice soli

Za preliv:

* 12 velikih urmi

* 1 šolja oraha

Za dekoraciju:

* orasi

Recept za posne bajadere sa orasima i urmama:

Mlevene orahe pomešajte sa mlevenim bademima, istopljenim kokosovim ulje, puterom od kikirikija, medom ili javorovim sirupom i dodajte so. Lepo sjedinite smesu za posne bajadere, a zatim utisnite u kalup koji ste obložili pek papirom. Urme potopite u vodu nekih 15 minuta, pa procedite i dobro izblendirajte. Dodajte i mlevene orahe, pa pomešajte. Preko stavite smesu od urmi i lepo poravnajte. Ukrasite posne bajadere orasima i stavite u frižider da se stegnu.

(StvarUkusa/Mondo)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKADA NEĆEMO SAZNATI PRAVU ISTINU: Sabalenka progovorila o dopingu