POSNE BAJADERE SA ORASIMA: Sitni kolači koji su potpuni hit - savršene da se zasladite i za Badnji dan
POSNE bajadere sa orasima i urmama su sitni kolači koje ćete napraviti očas posla, a koji su ukras svake slavske ili praznične trpeze. Ovi sitni kolači se prave od jednostavnih i jeftinih sastojaka, a mi vam umesto standardnog predlažemo ovaj recept.
U toku je božićni post, pa svi praznici i slave koji su u ovom periodu trebalo bi da budu posni. Ipak, ono čemu niko ne može da odoli svakako jesu bajadere. Bajadere napravljene sa orasima i urmama možete bez griže savesti da jedete u toku posta. Uživajte.
Potrebno:
* 1 šolja oraha
* 1 šolja mlevenih badema
* 3 kašike kokosovog ulja
* 1/4 šolje putera od kikirikija
* 3 kašike javorovog sirupa/meda
* 1/2 kašičice soli
Za preliv:
* 12 velikih urmi
Za dekoraciju:
* orasi
Recept za posne bajadere sa orasima i urmama:
Mlevene orahe pomešajte sa mlevenim bademima, istopljenim kokosovim ulje, puterom od kikirikija, medom ili javorovim sirupom i dodajte so. Lepo sjedinite smesu za posne bajadere, a zatim utisnite u kalup koji ste obložili pek papirom. Urme potopite u vodu nekih 15 minuta, pa procedite i dobro izblendirajte. Dodajte i mlevene orahe, pa pomešajte. Preko stavite smesu od urmi i lepo poravnajte. Ukrasite posne bajadere orasima i stavite u frižider da se stegnu.
(StvarUkusa/Mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
ZA SVE DOMAĆICE JEFTIN RUČAK: Ćufte od hleba u paradajz sosu (VIDEO)
13. 12. 2023. u 12:58
ZVEZDA SVAKE PRAZNIČNE TRPEZE: Posne baklava rolnice sa orasima i grizom
12. 12. 2023. u 11:44
KAKO SU EKSPLODIRALI PEJDžERI KOD GOTOVO 3.000 LjUDI? Postoje dve teorije, a jedna je posebno zastrašujuća
OKO 2.800 ljudi, među kojima i veliki broj pripadnika libanskog oružanog pokreta Hezbolah, koji podržava Iran, kao i lekari, povređeni su u utorak nakon što su im eksplodirali pejdžeri kojima su komunicirali.
17. 09. 2024. u 21:06
OŠTRO UPOZORENjE MOSKVE BAJDENU, ŠOLCU I MAKRONU: Moćnije oružje od vašeg je spremno
PREDSEDNIK SAD Džozef Bajden, nemački kancelar Olaf Šolc i predsednik Francuske Emanuel Makron mogu isprovocirati sukob koji može dovesti do nepovratnih posledica, rekao je danas predsednik Dume Rusije Vjačeslav Volodin na plenarnoj sednici.
17. 09. 2024. u 17:35
NAGE SLIKE: Zbog ovih radova je Melanija Tramp podigla glas (FOTO)
MELANIJA Tramp (54), bivša prva dama Amerike, osvrnula se na svoje golišave fotografije nastale tokom njene manekenske karijere. Lepa Slovenka iznela je stav o kontroverznim slikama u svojoj objavi na društvenim mrežama, vezanoj za njene predstojeće memoare pod nazivom "Melanija".
19. 09. 2024. u 18:20
Komentari (0)