UKUSAN, LAGAN I ZDRAV RUČAK! Lazanje sa piletinom, bundevom i paradajzom
OMILjENE lazanje u jesenjoj varijanti sa bundevom, ali su idealno jelo i tokom zime.

Foto Shutterstock
Potrebno:
* piletina, 400 g
* crni luk, 1 glavica
* seckani paradajz, 400 g
* crvena paprika, 1 kom
* italijanska mešavina začina, 1 kašika
* kuvana bundeva, 500 g
* kore za lazanje, 250 g
* pasirani paradajz, 400 ml
* rendani kačkavalj, 3 kašike
* so, po ukusu
* biber, po ukusu
* maslinovo ulje, po potrebi
Priprema:
* Zagrejte rernu na 180 stepeni. Sipajte par kašika ulja u tiganj, pa kad se zagreje ubacite na sitno iseckanu piletinu i pržite oko pet minuta, sve vreme mešajući. Dodajte sitno iseckani luk, papriku isečenu na kockice, paradajz i začine. Izmešajte i pržite još oko minut.
- Sipajte malo pasiranog paradajza na dno dubljeg vatrostalnog kalupa, složite kore za lazanje u jednom sloju da prekrijete dno, sipajte malo smese s piletinom, dodajte sloj krupnije izgnječene bundeve, pa nastavite da ređate slojeve na isti način, završavajući korama za lazanje.
- Prelijte sve ostatkom pasiranog paradajza i pospite kačkavaljem. Pecite oko 30 minuta.
(Super recepti/Žena)

EVROPA DIGLA RUKE OD UKRAJINE: Stigao zastrašujući izveštaj
VOJNA pomoć Ukrajini naglo je opala poslednjih meseci, pokazuje izveštaj Instituta Kil, objavljen 14. oktobra.
14. 10. 2025. u 12:29

VERILA SE MELINA DžINOVIĆ: Starijem biznismenu rekla da, celo leto provela na jahti u Monaku
MELINA Džinović (44) se verila u subotu za uspešnog biznismena (69), pišu beogradski mediji.
14. 10. 2025. u 12:40

UŠAO U RAKU POSLE SPUŠTANjA KOVČEGA: Sin se oprostio od Halida Bešlića (FOTO)
OPROŠTAJ u Sarajevu od legende narodne muzike, pevača Halida Bešlića.
13. 10. 2025. u 15:50
Komentari (0)