RECEPT ZA SAVRŠEN PRAZNIČNI KOLAČ! Kuglof od čokolade
KAKO mnoge bake kažu, mekan kao duša, kuglof od čokolade ili čokoladni kuglof! Tokom novogodišnjih praznika se tradicionalno jedu orašasti plodovi, a ako ih dodate sastojcima za kuglof, dobićete hrskavi fini biskvit, idealnu poslasticu uz šolju toplog čaja i kafe, čašu mleka ili kremaste tople čokolade.
Kako napraviti najbolji praznični kuglof? Ne morate biti vešti u kuhinji kako biste napravili ovaj ukusan kolač za koji se uvek traži parče više. Potrebno je samo da zavirite u kuhinju i prepustite se prazničnom duhu.
Potrebno:
* jaja, 5
* šećer, 250 gr
* margarin, 200 gr
* kora limuna, 1kom
* prašak za pecivo,1 kesica
* kakao prah, 2 kašike
* čokolada za kuvanje, 50 gr
* mleko,100 ml
* brašno, 600 gr
* šećer u prahu, po ukusu
Priprema:
- Najpre umitite belanca u čvrst sneg. Posebno u drugoj posudi umutite žumanca, šećer, margarin, dodajte mleko, narendanu koru od limuna, kakao, otopljenu čokoladu za kuvanje. Na kraju smesi dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. U smesu sa žumancima postepeno dodajte i umućeni sneg od belanaca. Kalup za kuglof premazati margarinom, a kolač peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 40 minuta.
* * * * * * * *
Obradujte vama najbliže osobe ukusnim dezertom, koji će vas osvojiti već prvim zalogajem - sočan kuglof sa suvim voćem ili čokoladom dobiće simpatije vaših ukućana.
- Ovaj kolač je poznat po tome što evocira najlepše uspomene, vraća nas u detinjstvo i dobro poznati miris bakine kuhinje. To je kolač u čijem ukusu uživaju sve generacije i koji osvaja vaše srce!
(Super recepti/Žena)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
TAČNO NA OVOM MESTU BI MOGAO POČETI TREĆI SVETSKI RAT: Putin ga smatra svojom teritorijom, NATO trupe već raspoređene
OVAJ snegom prekriveni granični most između dve srednjovekovne tvrđave u delu Estonije gde se govori ruski, mogao bi biti mesto gde će započeti treći svetski rat, piše Politiko.
26. 12. 2024. u 08:55
POJAVILA SE ŠOK TVRDNjA: "Rusi su oborili avion u Kazahstanu, pogledajte tragove eksplozije na repu letelice"
AVION Azerbejdžan erlajnsa, koji se 25. decembra srušio na putu za Rusiju, možda je oboren ruskom raketom zemlja-vazduh, prema izveštajima ruskih medija koji nisu naklonjeni Kremlju i ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.
26. 12. 2024. u 07:44
A POSLEDICE? Kina gradi najveću hidroelektranu na svetu - iseliće milione ljudi, "keširaće" neverovatne 35 milijarde dolara
PROIZVODIĆE trostruko više od 88.2 milijarde kWh, koliki je projektovani kapacitet trenutno najveće hidroelektrane na svetu - "Tri klanca" u centralnoj Kini.
26. 12. 2024. u 14:37
Komentari (0)