JOŠ SLAĐI I UKUSNIJI, OTOPIĆETE SE OD MILINE: Kuglof sa kokosom
AKO volite klasičan kuglof, ovaj ćete obožavati.
Potrebno:
* 250 g brašna
* 200 g šećera
* 150 g putera (omekšanog na sobnoj temperaturi)
* 3 jaja
* 150 ml mleka
* 100 g kokosovog brašna
* 1 kesica praška za pecivo
* prstohvat soli
* vanilin šećer (opciono)
* kokosov čips ili rendana kokosova korica za posipanje (opciono)
Priprema:
Umutite omekšali puter sa šećerom dok ne dobijete kremastu smesu. Dodajte jaja jedno po jedno, dobro ih umutite između svakog dodavanja. Umutite brašno s praškom za pecivo i solju. Dodajte kokosovo brašno i promešajte. Postepeno dodajte suve sastojke u smesu s jajima i puterom, uz dodavanje mleka kako biste dobili glatku smesu. Ako želite, dodajte vanilin šećer za dodatni ukus. Podmažite kalup za kuglof i pospite ga brašnom. Stavite smesu u kalup. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni Celzijusa oko 40-50 minuta, ili dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista. Izvadite iz rerne i ostavite da se kuglof ohladi pre nego što ga izvadite iz kalupa. Po želji, pospite rendanim kokosom ili kokosovim čipsom pre serviranja.
(Trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
ĐOKOVIĆ OTKRIO: Otrovali su me u Australiji, imao sam visok nivo teških metala u krvi
NAJBOLjI srpski teniser Novak Đoković otkrio je da je pre tri godine kada je deportovan iz Australije otrovan hranom u imigracionom hotelu, gde je bio smešten.
09. 01. 2025. u 21:40
AMERIKANCI OBJAVILI MAPE SA RATIŠTA: Rusija nastavlja prodor dublje u Ukrajinu, vraća teritoriju u Kurskoj oblasti (FOTO)
RUSIJA nastavlja da prodire dublje u Ukrajinu i vraća sopstvenu teritoriju u Kurskoj oblasti, pokazuju najnovije mape sa ukrajinskog ratiša koje je objavio Institut za proučavanje rata (ISW).
09. 01. 2025. u 20:45
TITOV SIN SE TUŽI SA HRVATSKOM: OZNA ga naterala da potpiše da se odriče nasledstva
IMANjE Josipa Broza Tita u Samoboru u Hrvatskoj, udaljeno samo kilometar od centra grada, nekada je bila jedna od njegovih privatnih rezidencija.
12. 01. 2025. u 20:00
Komentari (0)