ZAŠTO NE BISTE NAPRAVILI MALO DRUGAČIJI DESERT NEGO INAČE: Griz-alva samo za one koji vole slatko uz kaficu

Novosti online

28. 02. 2024. u 13:00

ODUŠEVIĆE vas ova orijenralna poslastica koja se savršeno slaže uz domaću kaficu

ЗАШТО НЕ БИСТЕ НАПРАВИЛИ МАЛО ДРУГАЧИЈИ ДЕСЕРТ НЕГО ИНАЧЕ: Гриз-алва само за оне који воле слатко уз кафицу

Foto Printskrin Youtube

Sastojci:

* 1/2 kg griza
* 1/2 kg šećera
* 1/2 l mleka
* 100 g iseckanih oraha
* 250 g maslaca

Priprema:

1. U tiganju s rastopljenim maslacem tri minuta pržiti orahe. Uz neprekidno mešanje, dodati griz dok ne dobije svetlozlatnu boju. Zatim dodati šećer i postepeno dolivati mleko uz neprekidno mešanje.

2. Kad smesa dobije potrebnu gustinu, sklonite je sa šporeta, poklopite i ostavite da odstoji petnaestak minuta.

3. Masu presuti u sud obložen papirom za pečenje ili alu-folijom, rasporediti je po celoj površini i ostaviti da se ohladi.

4. Ohlađenu alvu prevrnuti na radnu površinu i iseći na parčiće. Servirati na činiju i ukrasiti orasima, cimetom ili čokoladnim prelivom.

(Stil)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
VANREDNO STANJE U SLOVAČKOJ: Masovne likvidacije grla, leševe bacaju u jame i zalivaju krečom - niču stočna groblja širom zemlje

VANREDNO STANjE U SLOVAČKOJ: Masovne likvidacije grla, leševe bacaju u jame i zalivaju krečom - niču stočna groblja širom zemlje

"UKOLIKO bi došlo do novog izbijanja, bilo bi neophodno ponovo definisati zone ograničenja u radijusu do 10 kilometara. To bi značilo ne samo testiranje skoro više od 120.000 grla stoke, povećan rizik daljeg širenja zaraze, pooštravanje veterinarskih mera i značajna ograničenja stavljanja proizvoda u promet, već i da se ne preduzimaju mere koje su iznad svih neophodnih mera porekla sa farmi."

11. 04. 2025. u 15:23

Komentari (0)

IZDAO RUSIJU I ODABRAO ALBANIJU: Ovo mu se desilo kada je od Rusa primao zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu (VIDEO)