RUSKE KAPE SA JAFOM: Mnogo brža varijanta od običnih ruskih kapa
Umesto kore ide keks, pa se mnogo brže prave od klasičnih, a ukus je fenomenalan.

Foto: Printskrin Jujtub/ Marija Karma
Sastojci:
- 300 g mini jafa keksa
- 500 ml mleka
- 150 g šećera
- 2 kašike brašna
- 1 kesa pudinga od vanile
- 125 g margarina
- 100 g kokosa
Priprema:
Puding u prahu i brašno umutiti sa malo mleka da nema grudvica. Ostatak mleka i šećer staviti da se kuva i kada provri dodati mešavinu od pudinga i brašna. Kuvati uz mešanje na tihoj vatri dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi. U hladan fil dodati umućen margarin i sjediniti mikserom u kremastu smesu. Uzimati po 2 jafa keksića i okrenuti tako da im čokoladna strana bude spolja. Na biskvitnu stranu jedne jafe staviti po kašičicu fila i spojiti sa drugim keksom. Namazati okolo, izravnati i uvaljati u kokos.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

BAUNTI TART: Kolač sa kokosom pravi se za 10 minuta i jede se bez griže savesti
18. 05. 2024. u 08:00

SAVRŠEN KOLAČ SA KAJSIJAMA I ORASIMA: Jednostavna a preukusna poslastica
18. 05. 2024. u 13:32

MEDENO SRCE SA VIŠNjAMA: Čarobna kombinacija čokolade i višnje
06. 05. 2024. u 15:00

VUČIĆEVA IZJAVA UDARNA VEST U RUSKIM MEDIJIMA: "Dvojica svetskih lidera tajno razgovarali sa Putinom"
NEKI svetski lideri su tajno komunicirali sa Vladimirom Putinom, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu blogeru Mariu Nafalu, prenosi ruska agencija RIA Novosti kao udarnu vest na svom portalu.
02. 04. 2025. u 09:09

UBIJEN PRIPADNIK TZV. KOSOVSKE POLICIJE: Pronađen u teškom stanju u ulazu u svoju zgradu, preminuo u bolnici
PRIPADNIK takozvane kosovske policije ubijen je sinoć u Kačaniku, objavio je Reporteri.
02. 04. 2025. u 08:35

JEDAN RAKIJA, A DRUGI... Nećete verovati KAKO se zovu psi novog ambasadora SAD u Srbiji Marka Brnovića
MARK Brnović je uvek ponosno isticao svoje poreklo, uostalom ćerke mu se zovu - Milena i Sofija.
31. 03. 2025. u 19:31
Komentari (0)