BELI ANĐEO TORTA SA JAGODAMA: Između 2 fila osvežavajuće voće - pravi letnji slatkiš
Beli anđeo torta je izuzetno laka za pripremu, jer sve što treba da uradite jeste da gotove rozen kore premažete prvo filom od vanile, a onda i umućenom slatkom pavlakom.
U originalu između se posipa mleveni lešnik, leti volimo da jedemo voćne i laganije torte,pa je naš predlog da čuvenu tortu napravite sa jagodama.
Sastojci:
- 1 pakovanje kora za rozen tortu
- 1,5 l mleka
- 5 pudinga od vanile
- 100 g bele čokolade
- 1 margarin
- 50 g šećera u prahu
- 500 ml slatke pavlake
- 500 g jagoda
- 200 ml slatke pavlake
- 3 kašike džema od jagoda
- 70 g bele čokolade
- 1 kašika ulja
Priprema:
Puding pomešajte sa 200 ml mleka, pa razmutite tako da nema grudvica. Preostalo mleko sipajte u šerpu i kada se zagreje dodajte puding, a onda kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Na kraju dodajte belu čokoladu i kuvajte, uz mešanje, dok se ne otopi. Sklonite sa šporeta, pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi. Margarin umutite sa šećerom u prahu i dodajte ohlađenom pudingu, pa sve zajedno umutite mikserom. Na kraju umutite slatku pavlaku. Koru premažite žutim filom, pa poređajte jagode isečene na kolutove, a onda premažite belim filom. Zatim ponovite sve dok ne utrošite sastojke. Poslednji red treba da bude kora, a onda celu tortu premažite umućenom slatkom pavlakom (u tankom sloju). Umutite slatku pavlaku, pa dodajte džem i lagano umešajte. Premažite celu tortu, pa istopite belu čokoladu sa uljem i prelijte po vrhu. Ostavite u frižideru da se stegne.
(stvarukusa/mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
GRČKA KRALjICA TORTA: Poslastica koja sa razlogom nosi prestižnu titulu
31. 05. 2024. u 20:36
GRANDISIMO TORTA: Raskošna poslastica sa 4 različita fila - za svačiji ukus
01. 06. 2024. u 15:00
DIGNUTI NATO AVIONI POSLE NAPADA NA UKRAJINU: Hitno se oglasio Zelenski, imao poruku za Putina (FOTO/VIDEO)
RUSIJA je pokrenula masovni vazdušni napad na Ukrajinu na božićno jutro po gregorijanskom kalendaru.
25. 12. 2024. u 11:16
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
PLANETI PRETI SCENARIO IZ 1815. Posle događaja na planini koja je promenila svet usledile tragedije: "Pitanje nije da li će, nego KADA!"
„EFEKTI bi mogli biti još gori nego što smo videli 1815."
25. 12. 2024. u 15:54
Komentari (0)