KREMPITA TORTA: Kremasta poslastica sa čarobnim ukusom
Odlična torta sa vrlo ukusnim filom koji se jednostavno pravi.
Sastojci:
Za koru:
- 3 žumanceta
- 1 celo jaje
- 3 kašike šećera
- 3 kašike vruće vode
- 2 pune kasike brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
Za fil:
- 15 kašika šećera
- 1 l vode
- 3 pudinga od vanile
- 6 belanaca
- i još 7 kašika šećera
Priprema:
Umutiti žumanca i jaje sa šećerom, dodati brašno i prašak za pecivo.
Na kraju sipati i vruću vodu, umutiti sve i peći desetak minuta na 200 stepeni.
Ohladiti koru i staviti na tacnu pa staviti obruč na tortu.
Skuvati pudinge u litri vode sa 15 kašika šećera.
Umutiti belanca sa 7 kašika šećera u čvrst šlag.
Sipati vreo puding u belanca, muteći polako mikserom.
Ohladiti fil pa ga polako sipajte u obruč i prekrijte pa stavite u frižider da se dobro rashladi.
Ukrasite po želji.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
ČOKO-MOKO TORTA SA GOTOVIM KORAMA: Recept za kremastu poslasticu bogatog ukusa
08. 05. 2024. u 12:03
LOTUS TORTA SA BELOM ČOKOLADOM: Najlepša poslastica sa belom čokoladom i keksom
05. 06. 2024. u 12:18
TIGAR TORTA KOJA SE NE PEČE: Izdašna i brza poslastica koju deca obožavaju
04. 06. 2024. u 19:00
DIGNUTI NATO AVIONI POSLE NAPADA NA UKRAJINU: Hitno se oglasio Zelenski, imao poruku za Putina (FOTO/VIDEO)
RUSIJA je pokrenula masovni vazdušni napad na Ukrajinu na božićno jutro po gregorijanskom kalendaru.
25. 12. 2024. u 11:16
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
PLANETI PRETI SCENARIO IZ 1815. Posle događaja na planini koja je promenila svet usledile tragedije: "Pitanje nije da li će, nego KADA!"
„EFEKTI bi mogli biti još gori nego što smo videli 1815."
25. 12. 2024. u 15:54
Komentari (0)