KREMPITA TORTA: Kremasta poslastica sa čarobnim ukusom
Odlična torta sa vrlo ukusnim filom koji se jednostavno pravi.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
Za koru:
- 3 žumanceta
- 1 celo jaje
- 3 kašike šećera
- 3 kašike vruće vode
- 2 pune kasike brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
Za fil:
- 15 kašika šećera
- 1 l vode
- 3 pudinga od vanile
- 6 belanaca
- i još 7 kašika šećera
Priprema:
Umutiti žumanca i jaje sa šećerom, dodati brašno i prašak za pecivo.
Na kraju sipati i vruću vodu, umutiti sve i peći desetak minuta na 200 stepeni.
Ohladiti koru i staviti na tacnu pa staviti obruč na tortu.
Skuvati pudinge u litri vode sa 15 kašika šećera.
Umutiti belanca sa 7 kašika šećera u čvrst šlag.
Sipati vreo puding u belanca, muteći polako mikserom.
Ohladiti fil pa ga polako sipajte u obruč i prekrijte pa stavite u frižider da se dobro rashladi.
Ukrasite po želji.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

ČOKO-MOKO TORTA SA GOTOVIM KORAMA: Recept za kremastu poslasticu bogatog ukusa
08. 05. 2024. u 12:03

LOTUS TORTA SA BELOM ČOKOLADOM: Najlepša poslastica sa belom čokoladom i keksom
05. 06. 2024. u 12:18

TIGAR TORTA KOJA SE NE PEČE: Izdašna i brza poslastica koju deca obožavaju
04. 06. 2024. u 19:00

VUČIĆEVA IZJAVA UDARNA VEST U RUSKIM MEDIJIMA: "Dvojica svetskih lidera tajno razgovarali sa Putinom"
NEKI svetski lideri su tajno komunicirali sa Vladimirom Putinom, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu blogeru Mariu Nafalu, prenosi ruska agencija RIA Novosti kao udarnu vest na svom portalu.
02. 04. 2025. u 09:09

UBIJEN PRIPADNIK TZV. KOSOVSKE POLICIJE: Pronađen u teškom stanju u ulazu u svoju zgradu, preminuo u bolnici
PRIPADNIK takozvane kosovske policije ubijen je sinoć u Kačaniku, objavio je Reporteri.
02. 04. 2025. u 08:35

JEDAN RAKIJA, A DRUGI... Nećete verovati KAKO se zovu psi novog ambasadora SAD u Srbiji Marka Brnovića
MARK Brnović je uvek ponosno isticao svoje poreklo, uostalom ćerke mu se zovu - Milena i Sofija.
31. 03. 2025. u 19:31
Komentari (0)