3 RECEPTA ZA 3 NAJBOLJA DOMAĆA SLADOLEDA: Sve prirodni sastojci, a ukus kao u najboljoj poslastičarnici (FOTO)
STIGLE su nam letnje temperature, a sem uz osvežavajuće napitke pravi je trenutak da se osvežimo nekom hladnom poslasticom.
Domaći sladoled pravi se jednostavno, tako što umutite smesu, dodate voće i zaledite, a neuporedivo je bolji od kupovnog sladoleda. Danas vam donosimo 3 recepta za najlepše domaće sladolede:
Sladoled br. 1:
Potrebno: Slatka pavlaka 500 ml, 200 crne čokolade, 100 malina, 1 grčki jogurt.
Slatka pavlaka se umuti pa se u nju doda rastopljena crna čokolada i 100 g svežih malina kao i jedan grčki jogurt. Pošto ne volimo mnogo sladak sladoled, ne dodajemo šećer, ali ko voli može da doda šećer u prahu. Zaledite i uživajte!
Sladoled br 2.
Potrebno: 3 banane; 200 malina; 3 "jače" kašike meda; 1 grčki jogurt.
Sve izmešajte u blenderu, sipajte u činiju i zaledite. Pre posluživanja pospite sa plazmom u prahu ili kokosovim brašnom ili koštunavim voćem.
Sladoled br. 3
Ovaj recept je malo kompikovaniji ali, verujte nam, isplati se da ga napravite:
Sastojci: pola litre mleka, 50 g maslaca, 100 g slatke pavlake, 5 žumanjaca, 150 g šećera u prahu, 1 kesica vanil šećera, voće po izboru (ili ono koje vam je pri ruci), instant kafa, kakako ili kapućino.
Način pravljenja: Razdvojite žumance od belanca pa u žumance dodajte vanil šećer, šećer i maslac kao i malo mleka i slatku pavlaku, pa to sve skuvajte kao puding. Ostavite da se malo ohladi pa opet mutite mikserom dok se smesa ne stegne. Zatim u polovinu smese dodajte voće po želji i u količini koju želite.
U drugu polovin udodajte rendanu ili topljenu čokoladu, a možete i instant kafu pa ćete dobiti sladoled sa kafom.
Zaledite i nakon toga se sladite.
(Stil)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
DIGNUTI NATO AVIONI POSLE NAPADA NA UKRAJINU: Hitno se oglasio Zelenski, imao poruku za Putina (FOTO/VIDEO)
RUSIJA je pokrenula masovni vazdušni napad na Ukrajinu na božićno jutro po gregorijanskom kalendaru.
25. 12. 2024. u 11:16
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
PLANETI PRETI SCENARIO IZ 1815. Posle događaja na planini koja je promenila svet usledile tragedije: "Pitanje nije da li će, nego KADA!"
„EFEKTI bi mogli biti još gori nego što smo videli 1815."
25. 12. 2024. u 15:54
Komentari (0)