SAVRŠENE KREM KOCKE: Spoj kremastog fila i lešnika daje neodoljiv ukus ovom kolaču
Kada ih jednom probate, uvek ćete im se vraćati.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
Za krem:
- mleko 1 l
- žumance 7
- šećer 7 kašika
- vanilin šećer 2 kesice
- brašno 9 kašika
- margarin 250 g
Za koru:
- belance 7
- šećer 7 kašika
- vanilin šećer 1 kesica
- brašno 7 kašika
- prašak za pecivo 1
- mleko za natapanje 130 ml
Za dekoraciju:
- krupno mleveni pečeni lešnici 50 g
Priprema:
U žumanca dodajte šećer i vanilin- šećer i penasto umutite. Deo mleka dodajte u žumanca, a zatim i brašno, pa sve sjedinite. Ostatak mleka stavite da provri i dodajte smesu od žumanaca, pa nastavite da kuvate na laganijoj vatri. Vruć krem prebacite u drugu posudu, prekrijte folijom i ostavite da se ohladi. Ohlađen krem umutite i dodajte margarin sobne temperature isečen na kockice. Sve dobro sjedinite i odložite u frižider. Za koru umutite čvrsto belanca postepeno dodajući šećer i vanilin-šećer. Brašno pomešajte s praškom za pecivo, dodajte u belanca i varjačom sjedinite. Izlijte smesu u podmazan i pobrašnjen četvrtasti kalup i pecite 15 do 20 minuta na 180 stepeni. Pečenu koru prelijte vrućim mlekom i ostavite da upije. Na koru nanesite ohlađen krem, pa odozgo prelijte karamel glazuru i pospite lešnicima.
(Super recepti/žena)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

SPREMITE ŠAMPITU: Najkremastiji kolač uz koji su odrasle mnoge generacije
18. 07. 2024. u 13:00

KAO OBLAK PUNOG MEKOG FILA: "Bela pahulja" - Omiljeni kolač Jovanke Broz
17. 07. 2024. u 12:00

"RECITE MI..." Tramp se nagnuo ka Porošenku, pa mu postavio pitanje koje ga je ostavilo u čudu
AMERIČKI lider Donald Tramp je tokom svog prvog predsedničkog mandata pitao bivšeg ukrajinskog lidera Petra Porošenka o tome da li je Krim Rusija.
13. 04. 2025. u 15:45

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

PRAVAC BEOGRAD: Hrvatski pevač posle hapšenja stigao u Srbiju - Mile Kekin došao dan posle skandala
MILE Kekin je uhapšen u petak ujutru, a posle ispitivanja u USKOK-u pušten je na slobodu, nakon što je izneo svoju odbranu.
12. 04. 2025. u 20:23
Komentari (0)