SAVRŠENE KREM KOCKE: Spoj kremastog fila i lešnika daje neodoljiv ukus ovom kolaču
Kada ih jednom probate, uvek ćete im se vraćati.
Sastojci:
Za krem:
- mleko 1 l
- žumance 7
- šećer 7 kašika
- vanilin šećer 2 kesice
- brašno 9 kašika
- margarin 250 g
Za koru:
- belance 7
- šećer 7 kašika
- vanilin šećer 1 kesica
- brašno 7 kašika
- prašak za pecivo 1
- mleko za natapanje 130 ml
Za dekoraciju:
- krupno mleveni pečeni lešnici 50 g
Priprema:
U žumanca dodajte šećer i vanilin- šećer i penasto umutite. Deo mleka dodajte u žumanca, a zatim i brašno, pa sve sjedinite. Ostatak mleka stavite da provri i dodajte smesu od žumanaca, pa nastavite da kuvate na laganijoj vatri. Vruć krem prebacite u drugu posudu, prekrijte folijom i ostavite da se ohladi. Ohlađen krem umutite i dodajte margarin sobne temperature isečen na kockice. Sve dobro sjedinite i odložite u frižider. Za koru umutite čvrsto belanca postepeno dodajući šećer i vanilin-šećer. Brašno pomešajte s praškom za pecivo, dodajte u belanca i varjačom sjedinite. Izlijte smesu u podmazan i pobrašnjen četvrtasti kalup i pecite 15 do 20 minuta na 180 stepeni. Pečenu koru prelijte vrućim mlekom i ostavite da upije. Na koru nanesite ohlađen krem, pa odozgo prelijte karamel glazuru i pospite lešnicima.
(Super recepti/žena)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
SPREMITE ŠAMPITU: Najkremastiji kolač uz koji su odrasle mnoge generacije
18. 07. 2024. u 13:00
KAO OBLAK PUNOG MEKOG FILA: "Bela pahulja" - Omiljeni kolač Jovanke Broz
17. 07. 2024. u 12:00
ĐOKOVIĆ OTKRIO: Otrovali su me u Australiji, imao sam visok nivo teških metala u krvi
NAJBOLjI srpski teniser Novak Đoković otkrio je da je pre tri godine kada je deportovan iz Australije otrovan hranom u imigracionom hotelu, gde je bio smešten.
09. 01. 2025. u 21:40
AMERIKANCI OBJAVILI MAPE SA RATIŠTA: Rusija nastavlja prodor dublje u Ukrajinu, vraća teritoriju u Kurskoj oblasti (FOTO)
RUSIJA nastavlja da prodire dublje u Ukrajinu i vraća sopstvenu teritoriju u Kurskoj oblasti, pokazuju najnovije mape sa ukrajinskog ratiša koje je objavio Institut za proučavanje rata (ISW).
09. 01. 2025. u 20:45
"JA SAM TE PLATIO, MORAŠ DA PEVAŠ!" Konjević doživeo incident na romskom veselju
PEVAČ Šerif Konjević imao je incident o kojem se naširoko pisalo, kada je na jednoj romskoj svadbi navodno došlo do neprijatne situacije u kojoj su on i njegova koleginica Nadica Ademov napadnuti.
12. 01. 2025. u 10:49
Komentari (0)