KREMASTO SAVRŠENSTVO KOJE SE TOPI U USTIMA: Karamel čizkejk sa kikiriki puterom, ovakav slatkiš još niste probali
KARAMEL čizkejk sa kikiriki puterom je savršen za ljubitelje slatkiša, vrlo izdašan i kremast.

Foto: Instagram/allasyummyfood
Sastojci:
Za podlogu:
190 g izmrvljenih graham krekera
130 g putera, rastopljenog
Za fil:
380 g krem sira, omekšanog
125 g šećera
125 g kikiriki putera
1 kašičica ekstrakta vanile
3 velika jajeta
60 ml slatke pavlake
Za karamel sloj:
125 g šecćera
6 kašika putera, isečenog na kockice
60 ml slatke pavlake
Za posipanje:
2 banane, narezane na kolutove
30 g seckanog kikirikija
karamel toping
Recept za karamel čizkejk sa kikiriki puterom:
Kako biste napravili ovaj čizkejk prvo zagrejte rernu na 160°C. U srednjoj posudi pomešajte mrvice graham krekera i otopljeni puter. Pritisnite smesu na dno tepsije. Pecite 10 minuta, a zatim ostavite da se ohladi. Napravite fil tako što ćete u velikoj posudi da umutite krem sir i šećer, dok ne postane glatko. Dodajte puter od kikirikija i ekstrakt vanile i mešajte dok se dobro ne sjedine.
Dodajte jaja jedno po jedno, muteći nakon svakog dodavanja. Umutite slatku pavlaku. Ohlađenu koru prelijte filom. Pecite 50-60 minuta. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim stavite u frižider na najmanje 4 sata ili preko noći.
Za karamel sos u tiganju na srednjoj vatri istopite šećer, neprestano mešajući, dok ne dobije zlatnobraon boju. Dodajte puter i mešajte dok se ne rastopi. Polako dodajte slatku pavlaku, mešajući smesu dok ne postane glatka. Skinite sa vatre i ostavite da se malo ohladi.
Prelijte karamel preko ohlađenog čizkejka i ravnomerno rasporedite. Ostavite u frižideru 30 minuta. Po površini čizkejka poređajte kriške banane i pospite seckanim kikirikijem. Pre serviranja prelijte karamel topingom.
(Stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

DRŽAVA ODREDILA OGROMAN POREZ ZA KUĆU ŽELjKA MITROVIĆA: Evo koliko mora da plaća
DRŽAVA je odredila ogroman porez za kuću Željka Mitrovića.
01. 04. 2025. u 14:12

PROCURIO POVERLjIVI DOKUMENT IZ PENTAGONA: Evropa nek se brani sama u slučaju ruskog napada, druga država je glavna pretnja
SUPROSTAVLjANjE ruskoj agresiji, nekada jedna od ključnih tačaka Nacionalne odbrambene strategije iz 2022. godine tokom administracije Džozefa Bajdena, tri godine kasnije više nije među najvažnijim prioritetima Sjedinjenih Američkih Država.
01. 04. 2025. u 12:17

JEDAN RAKIJA, A DRUGI... Nećete verovati KAKO se zovu psi novog ambasadora SAD u Srbiji Marka Brnovića
MARK Brnović je uvek ponosno isticao svoje poreklo, uostalom ćerke mu se zovu - Milena i Sofija.
31. 03. 2025. u 19:31
Komentari (0)