KOLAČ, A SAVRŠENOG UKUSA KAO BAKINE KNEDLE: Probajte ovu verziju poznate poslastice sa šljivama, a priprema je mnogo jednostavnija i brža
NEMA ukusnijeg i lepšeg kolača od ovog, savršen kolač za uvod u jesen.

Foto Jutjub/Printskrin
Sastojci:
- 200g prezle
- 4 kašike šećera
- vanilin šećer
- 50g maslaca
Voćni fil:
- 1kg šljiva
- 5 kašika šećera
- vanilin šećer
- 3 kašike gustina
- sasvim malo vode
Griz fil:
- 1l mleka
- 13 kašika griza
- 10 kašika šećera
- vanilin šećer
- 1 jaje
- 90 g maslaca
Priprema:
U jednu činiju izmešati prezle, šećer i vanilin šećer pa tu smesu prepržiti na 50 grama rastopljenog maslaca. Ostaviti sa strane da se ohladi.
Spremiti griz fil tako što ćete izmešati griz, šećer i vanilin šećer. Zatim ćete u mleko dodati griz i kada je skoro skuvano dodati i jedno jaje. Skloniti sa ringle i dok jako mešate dodati maslac i još mešati sve dok se ne sjedini.
Slagati u pleh prvo upržene prezle pola smese, zatim pola smese griz fila, pa celu smesu fila od šljiva i preko opet griz fil i završite sve sa prezlama. Ohladite i poslužite.
(Still)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

IZ KREMLjA OTKRILI: Pojavljivanje Putina u vojnoj uniformi znači samo jedno
POJAVLjIVANjE ruskog predsednika Vladimira Putina u Kurskoj oblasti u uniformi je signal koji govori o odlučnosti da se u najskorije vreme završi operacija oslobađanja Kurske oblasti, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov novinaru Pavlu Zarubinu za TV „Rusija 1“.
13. 03. 2025. u 15:32

ŠVAJCARSKI VELTVOHE O PRESUDI DODIKU: Šmit koristi kvazi diktaturu da bi eliminisao nepoželjne političare
ŠVAJCARSKI list Veltvohe je u okviru teksta o aktuelnoj situaciji u BiH, optužio je Nemca Kristijana Šmita da koristi kvazi diktatorsku moć da bi eliminisao nepoželjne političare i upozoravaju Bern kakva ih sudbina čeka ako pristanu na saradnju sa EU.
12. 03. 2025. u 16:03

TRAMPOVA UNUKA JE PRAVA SENZACIJA: Najskromnija i najlepša u porodici, bavi se neobičnim sportom (FOTO)
IAKO obično najviše pažnje privlače deda, baka i tetka Ivanka, kada se našla na bini pored Donalda trampa tokom pobedničkog govora nakon izbora svi su primetili lepu Kai, u sjajnoj, šljokičastoj haljini.
13. 03. 2025. u 15:53
Komentari (0)