LEŠNIK TORTA: Čist klasik koji svi obožavaju
Neodoljivo ukusna tradicionalna torta.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 10 belanca
- šećera 10 kašika
- 1 žumance
- 100 gr lešnika
- brašna 1 kašika
- 9 žumanca
- šećera 6 kašika
- gustina 9 kašika
- mleka 1/2 litra
- bele čokolade 200 grama
- margarina 250 grama
- šećera u prahu 250 grama
- šlag krema od vanile 200 grama
- mleka 100 ml
- crne čokolade 150 grama
- 200 gr lešnika
Priprema:
Umutiti belanca uz postepeno dodavanje šećera, dodati žumance, kašiku brašna i lešnik pečen i mleven. Ispeći koru.
1. Žumanca i šećer umutiti mikserom dodati gustin, mleko i malo prokuvati fil. Kada se fil ohladi dodati belu rendanu čokoladu i margarin predhodno umućen sa šećerom u prahu.
2. Šlag krem umutiti sa mlekom. Dodati crnu rendanu čokoladu i pečen i mleven lešnik.
Tortu filovati sledećim redom: Kora, Fil 1, Fil 2 i odozgore naneti šlag ili ukrasiti po želji.
(Superrecepti/žena)
Preporučujemo
BARON TORTA: Najlepši spoj kremastog čokoladnog fila i malina
20. 07. 2024. u 15:00
GRANDISIMO TORTA: Raskošna poslastica sa 4 različita fila - za svačiji ukus
01. 06. 2024. u 15:00
ŠOK U NjUJORKU: Pogledajte šta je Putinov specijalni izaslanik doneo na razgovore sa SAD (FOTO)
SPECIJALNI izaslanik ruskog predsednika Vladimira Putina Kiril Dmitrijev doneo je na razgovore sa zvaničnicima u Sjedinjenim Američkim Državama bombone koje na omotima imaju Putinove citate.
26. 10. 2025. u 17:16
ŠTA SE DEŠAVA U POKROVSKU? Situacija za Ukrajinu je mnogo gora nego na mapama, Sirski pobesneo
RUSKI predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da je grad Pokrovsk u Donjeckoj oblasti opkoljen, dok njegovi generali tvrde da je u gradu i okolini blokirano više od pet hiljada ukrajinskih vojnika.
26. 10. 2025. u 18:54
"CECIN SINE, ĆUTI I UDARAJ, ZA BOLjE I NISI!" Voditeljka odbrusila Veljku - "Ozbiljan kompleks!"
NAKON što je bokser Veljko Ražnatović pokušao da ismeje performans voditeljke Jovane Jeremić, koji je upriličila tokom proslave njenog rođendana, ona mu je brzo javno uzvratila, u svom stilu.
26. 10. 2025. u 10:48
Komentari (0)