BELA ROZEN TORTA: Neverovatno kremasta i izdašna poslastica
Bolji način da se zasladite tokom jesenjih dana ne postoji.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1 pakovanje rozen kora
- 1,2l mleka
- 4 pudinga sa ukusom slatke pavlake, 160gr
- 8 kašika šećera
- 100 gr bele, mlečne čokolade
- 250 gr maslaca
- 200 gr mleka u prahu
- 200 ml slatke pavlake
Priprema:
Pomešati puding i šećer sa malo hladnog mleka, a ostatak mleka staviti na srednju vatru da provri. Kada mleko provri zakuvati puding i mešati dok se ne zgusne.
Skloniti sa vatre dodati čokoladu i mešati dok se ne otopi.
Prekriti folijom direktno na puding i ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Umutiti maslac sa mlekom u prahu. Umutiti mikserom i puding da omekša.
Dodavati po malo pudinga maslacu i mutiti.
Na kraju umutiti slatku pavlaku, ali ne pretvrdo, mekše pa i nju dodati iz dva dela u fil i sve sjediniti.
Filovati korice kako to inače radite pa ih na kraju, na gornju koru koju ne mažete blago opteretiti nekom daskom za sečenje mesa ili nečim sličnim.
Ostaviti bar par sati da odstoji tako u frižideru, kako bi korice omekšale.
Dekorisati belom i mlečnom čokoladom, šlagom po želji okolo.
(Still)
Preporučujemo

KREM ROLAT: Kolač koji se pravi lako, a oduševljava sve goste
19. 09. 2024. u 15:45

FILADELFIJA TORTA: Savršeno kremasta, a pravi se veoma jednostavno
09. 09. 2024. u 16:51

RASKOMADAO TELA GEJ PARA, GLAVE STAVIO U ZAMRZIVAČ: Poroti se smučilo zbog monstruoznog snimka, jedan nije došao na suđenje (FOTO)
KOLUMBIJSKI državljanin Jostin Andres Moskera (35) proglašen je krivim za dvostruko ubistvo u slučaju koji je šokirao britansku javnost.
21. 07. 2025. u 18:43

ŠOK PRIZOR NA EVZONIJU: Čovek stigao na granicu u ovo vreme, nema žive duše! Evo kada da krenete put Grčke
LETNjI odmor za mnoge građane Srbije i regiona započinje u beskrajnom redu na graničnom prelazu Evzoni, na ulazu iz Severne Makedonije u Grčku.
20. 07. 2025. u 11:15

Naučnici ajkulama spustili mrtvu kravu na 1.629 metara dubine - nisu mogli da veruju šta su ribe uradile (VIDEO)
"TO POKAZUJE strategiju preživljavanja kod vrsta koje se ne hrane usamljeno."
14. 07. 2025. u 13:06
Komentari (0)