KOLAČ CRNI SOMOT: Zaljubićete se u ovaj ukus pun fantazije
Kolač crni somot je atraktivan, ukusan i potpuno drugačiji od svega što ste probali.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 190 g višenamenskog brašna
- 125 g šećera
- 30 g nezaslađenog kakao praha
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1/2 kašičice soli
- 125 g mlaćenice
- 65 ml ulja
- 2 velika jajeta
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 1 kašičica belog sirćeta
- 2 kašike crne prehrambena boje
- 65 ml kuvane kafe
Priprema:
Za ovaj kolač zagrejte rernu na 175 °C. Podmažite i pobrašnite okrugli tiganj. U velikoj posudi prosejte zajedno brašno, šećer, kakao prah, sodu bikarbonu i so. U drugoj posudi pomešajte mlaćenicu, ulje, jaja, vanilu, sirće i crnu prehrambenu boju.
Postepeno mešajte mokre sastojke sa suvim sastojcima dok se ne sjedine. Umešajte kafu. Sipajte testo u pripremljenu tepsiju. Pecite 30-35 minuta. Ostavite kolač da se ohladi u kalupu 10 minuta, a zatim ga prebacite na rešetku. Uživajte!
(stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

NAJLEPŠI RECEPT ZA LONDONERE: Štanglice koje obožavaju sve generacije
06. 10. 2024. u 14:00

POSNA BAJADERA: Podjednako ukusna kao i mrsna, kolač za sva vremena
26. 09. 2024. u 21:53

DRŽAVA ODREDILA OGROMAN POREZ ZA KUĆU ŽELjKA MITROVIĆA: Evo koliko mora da plaća
DRŽAVA je odredila ogroman porez za kuću Željka Mitrovića.
01. 04. 2025. u 14:12

PROCURIO POVERLjIVI DOKUMENT IZ PENTAGONA: Evropa nek se brani sama u slučaju ruskog napada, druga država je glavna pretnja
SUPROSTAVLjANjE ruskoj agresiji, nekada jedna od ključnih tačaka Nacionalne odbrambene strategije iz 2022. godine tokom administracije Džozefa Bajdena, tri godine kasnije više nije među najvažnijim prioritetima Sjedinjenih Američkih Država.
01. 04. 2025. u 12:17

JEDAN RAKIJA, A DRUGI... Nećete verovati KAKO se zovu psi novog ambasadora SAD u Srbiji Marka Brnovića
MARK Brnović je uvek ponosno isticao svoje poreklo, uostalom ćerke mu se zovu - Milena i Sofija.
31. 03. 2025. u 19:31
Komentari (0)