KOLAČ CRNI SOMOT: Zaljubićete se u ovaj ukus pun fantazije
Kolač crni somot je atraktivan, ukusan i potpuno drugačiji od svega što ste probali.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 190 g višenamenskog brašna
- 125 g šećera
- 30 g nezaslađenog kakao praha
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1/2 kašičice soli
- 125 g mlaćenice
- 65 ml ulja
- 2 velika jajeta
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 1 kašičica belog sirćeta
- 2 kašike crne prehrambena boje
- 65 ml kuvane kafe
Priprema:
Za ovaj kolač zagrejte rernu na 175 °C. Podmažite i pobrašnite okrugli tiganj. U velikoj posudi prosejte zajedno brašno, šećer, kakao prah, sodu bikarbonu i so. U drugoj posudi pomešajte mlaćenicu, ulje, jaja, vanilu, sirće i crnu prehrambenu boju.
Postepeno mešajte mokre sastojke sa suvim sastojcima dok se ne sjedine. Umešajte kafu. Sipajte testo u pripremljenu tepsiju. Pecite 30-35 minuta. Ostavite kolač da se ohladi u kalupu 10 minuta, a zatim ga prebacite na rešetku. Uživajte!
(stvar ukusa)
Preporučujemo

NAJLEPŠI RECEPT ZA LONDONERE: Štanglice koje obožavaju sve generacije
06. 10. 2024. u 14:00

POSNA BAJADERA: Podjednako ukusna kao i mrsna, kolač za sva vremena
26. 09. 2024. u 21:53

KREMLj OBJAVIO USLOVE ZA SASTANAK PUTINA I ZELENSKOG: Prvo mora ovo da se dogodi!
SUSRET ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog i predsednika Rusije Vladimira Putina je moguć ukoliko delegacije Ukrajine i Rusije postignu određene dogovore, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov u obraćanju novinarima.
17. 05. 2025. u 11:48

AMERIČKI MEDIJI OTKRIVAJU: Rusiju će na pregovorima u Istanbulu predstavljati ova dva zvaničnika
VISOKI bivši zvaničnik Kremlja, koji je želeo da ostane anoniman zbog osetljivosti teme, rekao je da će Rusiju na predstojećim pregovorima u Istanbulu predstavljati ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov i savetnik predsednika za spoljnu politiku, Jurij Ušakov, objavio je list Vašington post.
14. 05. 2025. u 09:19

"UBIĆU SE, HOROR!" Marija otkrila dugo čuvanu tajnu: "Rođena sam bez..."
"JA ću da se ubijem, znači horor!"
16. 05. 2025. u 13:39
Komentari (0)