KILER TORTA: Neodoljiva poslastica, za sve prilike
Čarobna poslastica koja osvaja od prvog zalogaja, za sve važne događaje.
Sastojci:
Za koru
- 5 belanaca
- 10 kašika šećera
- 2 kašike brašna
- 100 g seckanih oraha
- 3 kore oblande
Za fil
- 15 žumanaca
- 10 kašika šećera
- dva margarina
- 200 g čokolade
Za glazuru
- 100 g čokolade
- 50 g margarina
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca, šećer, brašno i orahe. Kore od oblande premažite dobijenom smesom. Pecite oko 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Žumanca umutite na pari, da dobijete fil. Šećer ušpinujte sa malo vode pa dodajte u umućena žumanca. Sklonite s vatre i mutite dok se smesa ne prohladi i ne zgusne. Zasebno umutite penasto dva margarina pa dodajte u prohlađeni fil. Otopite čokoladu na pari, pa joj dodajte fil. Filujte kore, sve dok ne utrošite materijal. Dekorišite tortu pripremljenom glazurom.
(trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
ČOKOLADNE KUGLICE: Napravite ovu čokoladnu poslasticu božanstvenog ukusa
07. 10. 2024. u 20:00
TORTA OPERA: Francuska fantazija slatkih ukusa u spoju sa kafom
04. 10. 2024. u 13:00
(MAPA) OVOG DATUMA STIŽE PRAVA ZIMA I NAJHLADNIJI PERIOD! Ivan Ristić za "Novosti" otkriva: Biće još snega, dolazi hladan arktički vazduh
CELA Srbija okovana je snegom, a meteorolog Ivan Ristić za "Novosti" kaže da nas tek očekuje prava zima.
24. 12. 2024. u 14:46
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
STIŽE POLITIČKI POTRES? Evo ko vodi u anketama za novog nemačkog kancelara
ALIS Vajdel, liderka desničarske stranke Alternativa za Nemačku (AfD), prema poslednjim anketama, preuzela je vođstvo ispred Fridriha Merca, lidera Hrišćansko-demokratske unije (CDU).
24. 12. 2024. u 12:17
Komentari (0)