DUNAVSKI TALASI: Recept za sočni kolač koji uspešno odoleva trendovima

Novosti online

14. 11. 2024. u 16:00

Ukoliko ste ljubitelj sočnih kolača, a volite kombinaciju višnje i čokolade, dunavski talasi su poslastica koju ćete često praviti.

ДУНАВСКИ ТАЛАСИ: Рецепт за сочни колач који успешно одолева трендовима

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • Za koru:
  • 6 jaja
  • 250 g šećera
  • 250 g margarina
  • 300 g brašna
  • 500 g očišćenih odleđenih višanja
  • 1 prašak za pecivo
  • 100 ml mleka
  • 3 kašičice kakaoa
  • 1 kašičica cimeta
  • Za fil:
  • 750 ml mleka
  • 2 pudinga od vanile
  • 100 g šećera
  • 200 g margarina
  • Za glazuru:
  • 200 g čokolade za kuvanje
  • 2 kašike ulja

Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Umutite penasto margarin sa šećerom. Dodajte jedno po jedno žumance u  mleko, zatim brašno pomešano sa praškom za pecivo. Onda dodajte umućena belanca i lagano promešajte. U pleh obložen pek-papirom sipajte polovinu smese. U drugu polovinu dodajte cimet i kakao, pa sipajte preko žute smese u pleh. Nanesite oceđene višnje. Pecite oko pola sata,  u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Puding sa  mlekom i šećerom skuvajte po uputstvu sa kesice, pa ostavite da se prohladi na sobnoj temperaturi. Povremeno promešajte. Mikserom penasto umutite margarin pa dodajte u ohlađeni puding, kašiku po kašiku, muteći mikserom. Premažite filom prohlađen kolač pa ostavite da se hladi jedan sat. Čokoladu otopite sa uljem na pari. Prelijte preko kolača, pa viljuškom napravite talase.

(trpeza)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Kulinarski spektakl ukusa i inovacija u Beogradu