FANTASTIČAN BANANA ROLAT: Jednostavan kolač koji se lako pravi, a toliko je ukusan da mu niko neće odoleti

Новости онлине

16. 12. 2024. u 17:30

Banana rolat je klasik koji i dalje oduševljava svojom jednostavnošću i fantastičnim ukusom. Ovaj rolat je savršen za sve prilike.

ФАНТАСТИЧАН БАНАНА РОЛАТ: Једноставан колач који се лако прави, а толико је укусан да му нико неће одолети

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 25 g putera, rastopljenog
  • 45 g prosejanog brašna
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 80 g žumanaca
  • 85 g šećera
  • 20 g kakao praha, prosejanog
  • 10 g hladne vode
  • 120 g belanaca
  • 10 g kukuruznog brašna
  • 2 banane

Za čokoladni krem:

  • 160 g slatke pavlake
  • 90 g čokolade, seckane
  • 4 kašike mleka

Priprema:

Kako biste napravili ovaj rolat, umutite žumanca sa 25g šećera, na pari, dok smesa ne postane bleda i gusta. Dodajte prosejani kakao prah i hladnu vodu i umutite dok se dobro ne sjedine.

Belanca umutite mikserom dok ne postanu penasta, polako dodajte šećer i kukuruzno brašno i umutite dok ne dobijete čvrst sneg. Umešajte 1/3 umućenih belanaca u mešavinu žumanaca i kakaoa, sve dok ne ostanu tragovi belanaca, zatim umešajte još 1/3, i na kraju poslednju 1/3.

Ubacite prosejano brašno, a zatim i otopljeni puter. Sipajte testo u pleh i poravnajte. Pecite na 180 stepeni S 13 minuta. Ohladite na rešetki. Za čokoladni krem umutite slatku pavlaku. Otopite čokoladu i mleko na pari i mešajte dok ne postane glatko.

Premešajte otopljenu čokoladnu smesu u šlag i ohladite ga. Na rolat rasporedite krem. Položite banane i zarolajte patišpanj. Ohladite u frižideru do serviranja.

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TENISKA REVOLUCIJA: Velika promena na Australijan openu