LAGANA I KREMASTA: Puslica torta, starinska poslastica sa kojom nema greške
Puslica torta se pravi u slojevima, vrlo je dekorativna i topi se u ustima.
Sastojci:
Za kore:
- 12 belanaca
- 440 g šećera
Za fil:
- 260 ml mleka
- 260 g mlevenih pečenih lešnika
- 11 žumanaca
- 16 kašika šećera
- 260 g maslaca
Za ukrašavanje:
- 400 ml slatke pavlake za šlag
- lešnici
Priprema:
Kako biste napravili puslica tortu prvo počnite da pravite kore. Umutite za prvu koru 6 belanaca mikserom u čvrst sneg. Postepeno dodajte šećer, pa nakon toga mutite još par minuta. Kalup obložite papirom za pečenje, a rubove premažite uljem i pospite brašnom. Stavite sneg u kalup, lepo ga poravnajte, pa pecite na 150 stepeni 35 minuta. Ispecite po istom postupku i drugu koru i ostavite da se ohladi.
Nakon toga napravite fil tako što ćete dobro da izmešate žumanca sa šećerom. Sipajte mleko u sve to i stavite da se kuva. Mešajte žicom dok se kuva i kada počne da se zgušnjava i ključa, skinite sa ringle. Ostavite da se fil prohladi pa dodajte orahe i lešnike. Penasto umutite maslac pa ga umešajte u fil kada se potpuno prohladi.
Počnite da slažete tortu tako što ćete da stavite koru, pa jednu polovinu fila, pa drugu koru, pa preostali fil i na kraju prekrijte dobro umućenim šlagom i ukrasite lešnicima.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
PESAK TORTA - DOSTOJNA SVAKE PRAZNIČNE TRPEZE: Slatka i neodoljiva, a sprema se brzo, lako i bez pečenja
24. 12. 2024. u 11:00Novosti online
ĐOKOVIĆ OTKRIO: Otrovali su me u Australiji, imao sam visok nivo teških metala u krvi
NAJBOLjI srpski teniser Novak Đoković otkrio je da je pre tri godine kada je deportovan iz Australije otrovan hranom u imigracionom hotelu, gde je bio smešten.
09. 01. 2025. u 21:40
AMERIKANCI OBJAVILI MAPE SA RATIŠTA: Rusija nastavlja prodor dublje u Ukrajinu, vraća teritoriju u Kurskoj oblasti (FOTO)
RUSIJA nastavlja da prodire dublje u Ukrajinu i vraća sopstvenu teritoriju u Kurskoj oblasti, pokazuju najnovije mape sa ukrajinskog ratiša koje je objavio Institut za proučavanje rata (ISW).
09. 01. 2025. u 20:45
TITOV SIN SE TUŽI SA HRVATSKOM: OZNA ga naterala da potpiše da se odriče nasledstva
IMANjE Josipa Broza Tita u Samoboru u Hrvatskoj, udaljeno samo kilometar od centra grada, nekada je bila jedna od njegovih privatnih rezidencija.
12. 01. 2025. u 20:00
Komentari (0)