PEČENI KOLAČ OD SIRA: Odličan desert u savršenom slatko-slanom spoju
Nestaće sa stola čim ga postavite.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 500 g sremskog sira
- 3 jaja
- 1/2 šolje šećera
- 1/2 šolje brašna
- 1/2 kašičice vanilin ekstrakta
- 1/2 šolje grožđica (potopljene u toplu vodu i oceđene)
- 4 kašike meda
- maslac
Priprema:
U velikoj posudi umutite jaja sa šećerom dok smesa ne postane svetla i penasta. Dodajte sitni sir, brašno i vanilin ekstrakt. Dobro promešajte. Na kraju dodajte grožđice i lagano ih umutite u smesu. Sipajte smesu u pripremljeni pleh i poravnajte, pa prelijte medom. Pecite na 180 stepeni oko 40-45 minuta, ili dok kaserola ne dobije lepu zlatnosmeđu boju.
(trpeza)
Preporučujemo

RECEPT ZA ČUVENE PADOBRANCE: Slatkiš koji je obeležio svačije detinjstvo
22. 01. 2025. u 14:00Novosti online

LAVA KOLAČ: Savršena čokoladna poslastica koja krije najukusnije iznenađenje (VIDEO)
08. 01. 2025. u 18:18Novosti online

SPREMITE ŠAMPITU: Najkremastiji kolač, koji budi nostalgiju na dane detinjstva
07. 01. 2025. u 14:00Novosti online

NIJE NI KUPILA KARTU, NA PLAŽI JOJ PONUDILI BESPLATNU VOŽNjU: Novi detalji tragične smrti Novosađanke u Budvi
TINEJDžERKA je, kako kaže njen blizak prijatelj, bila devojka puna života, imala je mnogo planova za budućnost, a tek je imala 19 godina, i ceo život je bio pred njom, a sada je čitava njena porodica zavijena u crno.
30. 05. 2025. u 14:42

UKRAJINA IZVELA JEDAN OD NAJVEĆIH NAPADA NA RUSIJU: Aerodromi u Moskvi zatvoreni, uništena važna fabrika (VIDEO)
UKRAJINA je tokom noći izvela jedan od najvećih napada dronovima od početka rata, gađajući više ciljeva na teritoriji Rusije. Zbog napada su moskovski aerodromi bili primorani da privremeno obustave rad, što je izazvalo haos u vazdušnom saobraćaju.
28. 05. 2025. u 09:45

"PRENEO SAM NA NjU POGUBAN VIRUS, UČINIO JE NESREĆNOM: Zahar o razvodu i današnjim odnosima sa Gocom: "Kalašture mi čuvale decu"
KOMPOZITOR Milutin Popović Zahar iza sebe ima brojne hitove, ali i priče koje je sada rešio da ispriča javno. Zahar je oduvek težio i sanjao da postane nešto što njegovi roditelji kao prosvetni radnici nisu bili. Doživeo je veliku slavu, a u iskrenoj ispovesti ispričao je kroz šta je sve prolazio, ali i sa kakvim se ljudima susretao kroz posao koji mu je mnogo i doneo i odneo.
01. 06. 2025. u 17:39
Komentari (0)