TORTA SA VIŠNJAMA: Za manje od pola sata spremite kremastu poslasticu kojoj nema premca
Torta sa višnjama ima želirani sloj višanja i ukusan krem između patišpanja, samo se topi u ustima.
Sastojci:
Za testo:
- 5 jaja
- prstohvat soli
- 150 g šećera
- 160 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 30 ml ulja
- 30 ml ključale vode
Za džem od višanja:
- 600 g višnje
- 50 g šećera
- 25 g kukuruznog skroba
- 80 ml vode
- 1/2 kašičice limunske kiseline
Za krem:
- 600 g krem sira
- 300 g slatke pavlake
- 90 g šećera
Priprema:
Za tortu prvo u činiji pomešajte žumanca sa šećerom i umutite mikserom. U smesu dodajte brašno, prašak za pecivo i promešajte metlicom. Dodajte ulje i vrelu vodu i mešajte. Sipajte smesu u pripremljeni kalup za kolače 18x28 cm, čiji se okvir skida, i obložite ga papirom za pečenje. Pecite na 180 stepeni, 30 minuta.
U šerpu sipajte višnje i šećer i otopite na laganoj vatri. Pomešajte kukuruzni skrob i vodu pa i njih umešajte. Zatim dodajte limunsku kiselinu i nastavite da krčkate na ringli. Sipajte u činiju kada je gotovo. Prekrijte najlonskom folijom.
Patišpanj izvadite iz rerne, isecite ga horzontalno na tri jednaka dela. Potom napravite krem tako što ćete da pomešate krem sir, slatku pavlaku i šećer i umutite mikserom. Svaki sloj patišpanja premažite kremom. Preko svakog krema stavite sloj pripremljenih višanja. Završite slojem krema pa odozgo ukrasite pripremljenim višnjama. Ohladite je 4 sata i servirajte.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
TORTA" NEVERNA ŽENA": Slatkiš koji morate da probate (VIDEO)
01. 01. 2025. u 15:51Novosti online
SOČAN GRIZ KOLAČ SA DžEMOM: Brz, jeftin kolač za svaki dan (VIDEO)
21. 11. 2024. u 13:30
"SRAM TE BILO, OAFE ŠICE" Mask žestoko odgovorio Šolcu zbog onoga što je rekao u Davosu
AMERIČKI milijarder Ilon Mask poručio je nemačkom kancelaru Olafu Šolcu da treba da ga bude sramota nazvavši ga "Oafom Šicom".
22. 01. 2025. u 08:22
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
AMERIČKI MEDIJI: Krah Obaminog braka i afera s Dženifer Aniston - Mišel se više ne pojavljuje s njim (FOTO)
U AMERIČKIM medijima se sve više šuška o navodnoj ljubavnoj aferi bivšeg američkog predsednika Baraka Obame i holivudske glumice Dženifer Aniston.
25. 01. 2025. u 20:22
Komentari (0)