TORTA SA VIŠNJAMA: Za manje od pola sata spremite kremastu poslasticu kojoj nema premca

Jovana Vasić

26. 01. 2025. u 11:00

Torta sa višnjama ima želirani sloj višanja i ukusan krem između patišpanja, samo se topi u ustima.

ТОРТА СА ВИШЊАМА: За мање од пола сата спремите кремасту посластицу којој нема премца

Foto: Printskrin Youtube / DieBestenRezepte

Sastojci:

Za testo:

  • 5 jaja
  • prstohvat soli
  • 150 g šećera
  • 160 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 30 ml ulja
  • 30 ml ključale vode

Za džem od višanja:

  • 600 g višnje
  • 50 g šećera
  • 25 g kukuruznog skroba
  • 80 ml vode
  • 1/2 kašičice limunske kiseline

Za krem:

  • 600 g krem sira
  • 300 g slatke pavlake
  • 90 g šećera

Priprema:

Za tortu prvo u činiji pomešajte žumanca sa šećerom i umutite mikserom. U smesu dodajte brašno, prašak za pecivo i promešajte metlicom. Dodajte ulje i vrelu vodu i mešajte. Sipajte smesu u pripremljeni kalup za kolače 18x28 cm, čiji se okvir skida, i obložite ga papirom za pečenje. Pecite na 180 stepeni, 30 minuta.

U šerpu sipajte višnje i šećer i otopite na laganoj vatri. Pomešajte kukuruzni skrob i vodu pa i njih umešajte. Zatim dodajte limunsku kiselinu i nastavite da krčkate na ringli. Sipajte u činiju kada je gotovo. Prekrijte najlonskom folijom.

Patišpanj izvadite iz rerne, isecite ga horzontalno na tri jednaka dela. Potom napravite krem tako što ćete da pomešate krem sir, slatku pavlaku i šećer i umutite mikserom. Svaki sloj patišpanja premažite kremom. Preko svakog krema stavite sloj pripremljenih višanja. Završite slojem krema pa odozgo ukrasite pripremljenim višnjama. Ohladite je 4 sata i servirajte.

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SPEKTAKL U BOLONJI: Marko Podraščanin osvaja četvrti put za redom Kup Italije sa Lubeom