LAKO I BRZO SE SPREMA: Najlepši čokoladni brauni sa pomorandžom
ČOKOLADNI brauni sa pomorandžom oduševiće goste, prepun je čokolade i predivnog izgleda.
![ЛАКО И БРЗО СЕ СПРЕМА: Најлепши чоколадни брауни са поморанџом ЛАКО И БРЗО СЕ СПРЕМА: Најлепши чоколадни брауни са поморанџом](/data/images/2024-04-01/468177_shutterstock-1987838561_fmob.jpg)
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 300 g crne čokolade
- 250 g maslaca
- 200 g jaja
- 130 g šećera
- prstohvat soli
- 30 g kukuruznog skroba
Za fil:
- 200 g bele čokolade
- narandžasta boja za hranu
- 200 g slatke pavlake
- 5 g želatina
Za glazuru:
- sveže rendana kora od 1 pomorandže
- 300 g slatke pavlake
- 340 g crne čokolade
- 5 g želatina
![](/data/images/2022-03-09/202432_dark-g4baf0fc07-640_f.jpg?1738868456)
Foto: Free Images Pixabay
Trik za otapanje čokolade:
Neotpakovanu čokoladu samo ubacite u šerpicu i prelijte prokuvanom vodom. Okrenite čokoladu par puta kašikom. Biće savršeno otopljena, samo pažljivo otvarajte omot, jer će biti vruć.
Recept za čokoladni brauni sa pomorandžom:
Kako biste napravili ovaj kolač, dan ranije pomešajte koricu pomorandže u 300 g hladne, slatke pavlake. Pokrijte posudu i ostavite u frižideru preko noći. Obložite dno okruglog pleha za torte od 20 cm aluminijumskom folijom i ostavite ga sa strane. Zagrejte rernu na 180°C.
Crnu čokoladu izlomite na komade, a puter isecite na kockice. Otopite ih odvojeno, pa u otopljenu čokoladu sipajte otopljeni puter i promešajte da se sjedine. Dodajte jaja jedno po jedno dobro mešajući nakon svakog dodavanja. Dodajte šećer i umutite da se sjedini. Dodajte so i prosejani kukuruzni skrob i dobro promešajte.
Sipajte smesu u pripremljen pleh i pecite na 180°C 25-30 minuta. Izvadite patišpanj iz rerne i izravnajte gornji deo zadnjom stranom kašike, dok je još vrucć.
Ostavite da se potpuno ohladi. Za fil od narandže prvo pripremite želatin. Zagrejte slatku pavlaku, pa u nju dodajte želatin. Mešajte dok se želatin ne rastopi. Prelijte smesu preko bele čoklade i promešajte da se rastopi, pa dodajte narandžastu boju za hranu.
Preko ohlađenog patišpanja sipajte narandžasti fil i stavite u zamrzivač da se stegne. Pre nego što napravite glazuru, izvadite smrznuti kolač iz kalupa.
Stavite ga na tanjir za serviranje i stavite veći, obloženi obruč za tortu oko kolača, tako da je torta tačno na sredini obruča. Za glazuru, prvo pripremite želatin i izlomite crnu čokoladu na komade. Zagrejte slatku pavlaku sa rendanom koricom pomorandže samo do ključanja. Sklonite sa ringle, pa dodajte želatin.
Dobro promešajte i prelijte preko čokolade. Mešajte dok ne dobijete ujednačen i sjajan ganaš. Prelijte glazuru preko smrznutog narandžastog fila i ostavite da odstoji u frižideru nekoliko sati. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i čokoladni kolač sa suvim šljivama.
(Stvar ukusa)
BONUS VIDEO - DR NOVOSTI: Jetra voli kafu | Prof. dr Tamara Milovanović
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
![JEDNA OD NAJLEPŠIH ORIJENTALNIH POSLASTICA: Starinski recept za bosanske urmašice JEDNA OD NAJLEPŠIH ORIJENTALNIH POSLASTICA: Starinski recept za bosanske urmašice](/data/images/2023-08-17/387171_urmasice_t.jpg?time=1738791717)
JEDNA OD NAJLEPŠIH ORIJENTALNIH POSLASTICA: Starinski recept za bosanske urmašice
06. 02. 2025. u 13:00
![ŠOK OBRT U SLUČAJU ŽENE KOJA PROSI U KNEZU: Otkrivena prava istina o Jasmini Jovanović (24) ŠOK OBRT U SLUČAJU ŽENE KOJA PROSI U KNEZU: Otkrivena prava istina o Jasmini Jovanović (24)](/data/images/2025-02-07/570660_pgsk9kpturbxy8ynti3yzjkognhmjgxngm4m2fmnzgzmziymjnlotqxns5wbmerkwlnaxya3gabotaf-ezgif.com-webp-to-jpg-converter_kf.jpg?time=1738936252)
ŠOK OBRT U SLUČAJU ŽENE KOJA PROSI U KNEZU: Otkrivena prava istina o Jasmini Jovanović (24)
MREŽE su preplavljene poslednjih dana fotografijom mlade majke koja prosi u Ulici kneza Mihaila u Beogradu, a koja je, kako se ispostavilo proverom policije, profesionalni prevarant i profesionalno se bavi porodičnim prosjačenjem.
07. 02. 2025. u 14:50
![RAZBIJENI SVI MITOVI O NARODNIM VEROVANJIMA KOD SRBA: Za ova narodna verovanja sigurno niste znali RAZBIJENI SVI MITOVI O NARODNIM VEROVANJIMA KOD SRBA: Za ova narodna verovanja sigurno niste znali](/data/images/2025-02-06/570373_1_kf.jpg?time=1738855983)
RAZBIJENI SVI MITOVI O NARODNIM VEROVANjIMA KOD SRBA: Za ova narodna verovanja sigurno niste znali
RAZBIJENI SVI MITOVI O NARODNIM VEROVANjIMA KOD SRBA: Za ova narodna verovanja sigurno niste znali
06. 02. 2025. u 16:32
![JEDNOG NIKO NE BI DA SE ODREKNE: Kako će Dragana i Toni podeliti imovinu nakon razvoda? JEDNOG NIKO NE BI DA SE ODREKNE: Kako će Dragana i Toni podeliti imovinu nakon razvoda?](/data/images/2024-12-09/553613_113307-gaga-i-toni-ig_kf.jpg?time=1738931385)
JEDNOG NIKO NE BI DA SE ODREKNE: Kako će Dragana i Toni podeliti imovinu nakon razvoda?
O RAZVODU pevačice Dragane Mirković i njenog dugogodišnjeg supruga, biznismena Tonija Bijelića, ne prestaje da se priča.
07. 02. 2025. u 13:29
Komentari (0)