KOLAČ MEDENO SRCE: Fenomenalna posna poslastica, koja će vas osvojiti na prvi zalogaj

Jovana Vasić

25. 02. 2025. u 15:00

Laka i brza priprema od malo sastojaka, a rezultat – kao da ste vrhunski poslastičar!

КОЛАЧ МЕДЕНО СРЦЕ: Феноменална посна посластица, која ће вас освојити на први залогај

Foto: Jutjub/Printskrin/ Arijeva kuhinja

Sastojci:

  • 2 čaše brašna
  • 1,5 čaša mleka
  • 1,5 čaša šećera
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 1/2 kesice mlevenog cimeta
  • džem od kajsije po ukusu

Za glazuru:

  • 2 kašike ulja
  • 200 g čokolade za kuvanje

Priprema:

Sipajte u duboku činiju mleko, pa mu dodajte šećer i mešajte dok se šećer ne otopi.
Potom, malo po malo, dodajte brašno prethodno pomešano sa cimetom i praškom za pecivo, pa mešajte dok ne razbijete gromuljice.
Sipajte polovinu smese u pleh obložen pek-papirom, pa stavite da se zapeče na 10 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Potom izvadite, namažite džemom od kajsija, pa prelijte drugom polovinom smese i vratite da se peče još 20 minuta.
Izvadite iz rerne i ostavite da se malo prohladi.
Prelijte glazurom od čokolade otopljene s dve kašike ulja.

(glossy)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA GLEDA I NE VERUJE: Uvedene sankcije olimpijskom šampionu koji je šokirao svet