ČOKOLADNI LAVA MAFINI SA MALINOM: Čokoladna fantazija koja se topi u ustima
Čokoladni lava mafini sa malinom imaju savršenu kombinaciju ukusa i lako se prave.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 240 g brašna
- ½ kašičice praška za pecivo
- ¼ kašičice sode bikarbone
- ¼ kašičice soli
- 120 g neslanog putera, omekšanog
- 120 g šećera
- 2 velika jajeta
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 120 g nezaslađenog kakao praha
- 120 ml mleka
- 240 g svežih malina
- 115 g crne čokolade (za centar)
- 2 kašike slatke pavlake
- 2 kašike šećera u prahu (opciono, za posipanje)
Priprema:
Za mafine zagrejte rernu na 175°C i obložite kalup za mafine papirnim korpicama. Pomešajte suve sastojke u činiji - brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. Zatim u posebnoj posudi umutite puter i šećer dok ne postanu lagani i pahuljasti. Umutite jedno po jedno jaje, a zatim umešajte ekstrakt vanile. Umešajte kakao prah dok se potpuno ne sjedini.
Postepeno pomešajte suve sastojke, naizmenično sa mlekom, dok se ne sjedine. U smesu lagano umešajte maline. U međuvremenu otopite crnu čokoladu i slatku pavlaku. Napunite kalupe za mafine malom količinom testa, dodajte kašičicu otopljene čokolade u sredinu i prelijte preostalim testom.
Pecite 18-22 minuta, dok se ne stegne oko ivica. Ostavite mafine da se ohlade i ukrasite. Uživajte!
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

JEDNOSTAVAN I BRZ DORUČAK: Jogurt mafini sa šunkom i sirom
13. 02. 2025. u 07:00Jovana Vasić

DUBAI MAFINI: Mekani zalogajčići lepši i od čokolade
15. 01. 2025. u 13:00Novosti online

MAFINI SA JABUKAMA I ORASIMA: Savršena kombinacija mirisa i ukusa (VIDEO)
10. 01. 2025. u 11:00Novosti online

VELIKI PREOKRET U NAJBRUTALNIJEM RATU: Uz pomoć Putina pao glavni grad, Rusija dobija vojnu bazu od neprocenjivog značaja?
DOGODIO se preokret u najbrutalnijem ratu i to zahvaljujući Vladimiru Putinu, predsedniku Rusije. Naime, sudanske oružane snage zauzele su Kartum izbacivši iz delova sudanskog glavnog grada pobunjenike iz Snaga za brzu podršku. Reč je o važnoj prekretnici u sukobu koji tu afričku zemlju pustoši već dve godine.
31. 03. 2025. u 08:39

AMERIKA SPREMA VELIKI UDAR: Bombarderi "ubice" ciljaju nuklearne elektrane u Iranu (FOTO)
Sjedinjene Države su rasporedile stelt bombardere B-2 Spirit u vojnu bazu Dijego Garsija u Indijskom okeanu, potez koji bi navodno mogao biti povezan sa pripremama za potencijalni napad na iransku nuklearnu infrastrukturu.
29. 03. 2025. u 19:25

TEŠKI TRENUCI: Otkriven uzrok smrti Željka Rutovića
JEDAN je od retkih učesnika filma "Vidimo se u čitulji" koji su preživeli, preminuo je u Italiji.
31. 03. 2025. u 12:59
Komentari (0)