KREMASTO I SOČNO: Čokoladna lazanja kolač koji se ne peče

Jovana Vasić

09. 03. 2025. u 16:00

Čokoladna lazanja je kremast i sočan kolač koji se topi u ustima.

КРЕМАСТО И СОЧНО: Чоколадна лазања колач који се не пече

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 240 g čokoladnog mlevenog keksa
  • 6 kašika putera, otopljenog

Za krem sloj:

  • 230 g krem sira, omekšanog
  • 60 g šećera
  • 2 kašike mleka
  • 1/2 kašičice ekstrakta vanile
  • 360 g umućenog šlaga

Za sloj pudinga:

  • 100 g čokoladnog pudinga
  • 760 ml mleka

Za ukras:

  • čokoladne strugotine
  • 700 g umućenog šlaga

Priprema:

Kako biste napravili ovaj kolač, prvo pripremite koru. Premažite tepsiju uljem. Stavite mleveni keks i sipajte puter. Mešajte dok se dobro ne sjedine. Čvrsto pritisnite mešavinu o dno tiganja prstima. Zamrznite tepsiju 10 minuta da se kora stegne.

Za krem sloj umutite mikserom krem sir, dok smesa ne postane glatka i mekana. Dodajte šećer, mleko i ekstrakt vanile i umutite dok ne postane glatko. Umešajte umućeni šlag u mešavinu krem sira. Rasporedite smesu u ravnom sloju preko kore. Stavite posudu u zamrzivač na 10-15 minuta da se ohladi.

Za sloj pudinga skuvajte puding u mleku, kuvajte 2-3 minuta. Rasporedite puding u ravnom sloju preko sloja krem sira. Stavite posudu u zamrzivač na 10-15 minuta da se ohladi.

Preko sloja pudinga nanesite umućeni šlag. Pospite čokoladnim strugotinama. Pokrijte pleh i ostavite u frižideru najmanje 3 sata ili do 3 dana. Isecite na kvadrate i servirajte.

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HOLANĐANIN IZBACIO NOVAKA ĐOKOVIĆA: Ove što je napisao na kameri, sve govori (FOTO)