ORIGINALNE FRANCUSKE MADLENE: Mirisni kolačići od putera čija priprema je vrlo jednostavna
Madlene su tradicionalni francuski kolačići od maslaca i obično se služe uz šolju kafe ili čaja. Napravite mirisne kolačiće po ovom lakom receptu, a sigurno da će vas oduševiti na prvi zalogaj.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 150 g šećera
- 130 g omekšalog maslaca
- narendana kora jednog limuna
- 3 jajeta
- 170 g brašna
- 1 kašika praška za pecivo
- pola kašičice soli
Priprema:
U velikoj činiji pomešajte 50 grama šećera sa omekšalim maslacem i limunovom korom, i mutite dok smesa ne postane pahuljasta. Dodajte žumanca i nastavite sa mućenjem dok se sve lepo ne sjedini. Belanca posebno umutite sa ostatkom šećera dok ne dobijete čvrst sneg. Pomešajte belanca sa smesom od putera i žumanaca, sve lagano izmešajte, a potom dodajte brašno, prašak za pecivo i so. Lagano ručno promešajte da dobijete kompaktnu smesu. Ovako dobijeno testo ostavite da se hladi oko 2 sata. Rernu zagrejte na 180 stepeni, a zatim maslacem ili uljem premažite limene kalupe za kolače. Svaki kalup napunite testom malo više od polovine, poređajte na pleh i pecite oko 10-12 minuta dok ne dobiju rumenu boju. Kada se malo prohlade izvadite ih iz kalupa, poređajte na tacnu i pospite šećerom u prahu.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

ČOKOLADNE LEDENE KOCKE: Čokoladnija i ukusnija verzija poznate poslastice
25. 02. 2025. u 08:00Jovana Vasić

BRZI KOLAČ SA JABUKAMA KOJI SVIMA USPEVA: Napravite ukusnu poslasticu i obradujte ukućane
19. 02. 2025. u 13:00Jovana Vasić

ZEBRA KOLAČ PO RUSKOM RECEPTU: Krajnje jednostavan, a tako efektan
15. 02. 2025. u 15:00Jovana Vasić

ČOKOLADNI SAN: Recept za fantastičan kolač koji je toliko sočan da neće dočekati jutro
16. 02. 2025. u 11:00Jovana Vasić

POGINUO ALEKSANDAR KOLAROV: U nezapamćenoj tragediji u Kočanima stradao i gitarista benda DNK
TRAGEDIJA koja je potresla Severnu Makedoniju odnela je još jedan život.
16. 03. 2025. u 17:00

RODITELjI POGINULE DECE FORMIRALI ŽIVI ŠTIT: Ne dozvoljavaju da se tela odnesu na obdukciju
RODITELjI koji su u požaru izgubili svoju decu u diskoteci "Puls" u Kočanima ne dozvoljavaju da se tela nastradalih odnesu na dodatnu obdukciju u Skoplje, tražeći da im se odmah predaju kako bi pripremili sahrane, javlja Plusinfo.
16. 03. 2025. u 19:40

CECA U ARKANOVOM RODNOM MESTU: Obuzele je naročite emocije
PEVAČICA Ceca Ražnatović, sinoć, 15. marta, priredila je spektakularan koncert pred punom halom u Brežicama, u Sloveniji.
16. 03. 2025. u 13:17
Komentari (0)