ŠVARCVALD TORTA: Savršena kombinacija čokolade, višanja i šlaga

Новости онлине

06. 04. 2025. u 15:00

Švarcvald torta je jedna od omiljenih poslastica u Srbiji bez koje ne mogu da prođu svećani događaji, kao ni veselja. Njen poseban ukus obara sa nogu i najveće sladokusce, gotovo da ne postoji osoba koja je ne voli, a višnje joj daju neverovatan ukus.

ШВАРЦВАЛД ТОРТА: Савршена комбинација чоколаде, вишања и шлага

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 470 g brašna
  • 470 g šećera
  • 180 g nezaslađenog kakao praha
  • 1 1/2 kašičica praška za pecivo
  • 1 1/2 kašičica sode bikarbone
  • 1 kašičica soli
  • 2 velika jajeta
  • 240 ml punomasnog mleka
  • 120 ml ulja
  • 2 kašičice vanilinog ekstrakta
  • 240 ml ključale vode
  • 680 g višanja iz kompota, oceđenih
  • 470 ml slatke pavlake
  • 60 g šećera u prahu
  • čokoladne strugotine za dekoraciju

Priprema:

Kako biste napravili ovu tortu, zagrejte rernu na 175°C i namažite dva okrugla kalupa za torte, i pobrašnite ih. U velikoj posudi za mešanje pomešajte brašno, šećer, kakao prah, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. Dodajte jaja, punomasno mleko, ulje i vanilin ekstrakt. Sve umutite na srednjoj brzini mikserom oko 2 minuta, a zatim pažljivo umešajte ključalu vodu. Ovo će stvoriti prelepo glatko testo.

Sipajte testo ravnomerno u pripremljene kalupe za torte i pecite 30-35 minuta. Ostavite ih da se ohlade 10 minuta pre nego što ih prebacite na rešetku. Kada se patišpanji potpuno ohlade, presecite svaki na pola horizontalno i dobićete 4 sloja. U posebnoj činiji umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu dok ne dobijete čvrstu penu.

Stavite jedan sloj patišpanja na tanjir za serviranje, pokapajte sokom od višanja, premažite ga obilatim slojem šlaga i pospite višnjama. Ponovite sa svim slojevima i završite patišpanjem i šlagom. Pospite čokoladnim strugotinama i ohladite pre serviranja.

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JANIK SINER PROLAZI KROZ HOROR! Kasper Rud brani Italijana koji pati zbog doping afere