PRAVA RAPSODIJA UKUSA: Neobičan rolat pravićete redovno

Новости онлине

12. 04. 2025. u 13:00

Svi ukućani će ga obožavati.

ПРАВА РАПСОДИЈА УКУСА: Необичан ролат правићете редовно

Foto: Shutterstock

Sastojci:

Za koru:

  • 4 jajeta
  • 100 g šećera
  • 100 g pšeničnog brašna
  • 30 g gustina
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • 3 kapi žute boje za kolače

Za fil:

  • 250 g svežeg sira
  • rendana kora 1 limuna
  • 2 kašike soka od limuna
  • 120 ml slatke pavlake
  • 3 kašike šećera

Priprema:

Od belanaca umutite čvrst šam sa šećerom. Postepeno dodajte žumanca i boju. Brašno pomešajte s praškom za pecivo i gustinom, pa dodajte i to. Obložite papirom za pečenje pleh, u koji ćete sipati smesu za koru i peći 20 minuta na 180 stepeni. Dok je testo mlako, uvijte ga zajedno s papirom za pečenje u rolat vlažnom krpom. Mikserom umutite sir sa šećerom, dodajte narendanu koru i sok od limuna. U posebnoj činiji umutite slatku pavlaku, sjedinite s filom, pa namažite koru rolata, ponovo je urolajte i ostavite da se stegne.

(trpeza)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OMRAŽENI SUDIJA ZAVRŠAVA KARIJERU: Čovek koji je oštetio Srbiju na Mundijalu u Rusiji rekao - kraj