BRZA TORTA SA PIŠKOTAMA I JAGODAMA: Izgleda kao milion dolara – a gotova je ekspresno, bez pečenja!
Ova hladna torta sa jagodama prava je slatka bajka – osvežavajuća, lagana i nežna.

Foto: Profimedia
Kombinacija mekanih piškota, penastog krema, sočnih jagoda i dekorativnih rolnica čini je neodoljivom i vizuelno raskošnom. Savršena je za svečane prilike, rođendane ili jednostavno popodnevnu kafu u dvorištu.
Sastojci:
Za osnovu:
- Piškote 1 pakovanje
- Mleko 100 ml
Za krem:
- Sveže jagode 500 g
- Slatka pavlaka 500 ml
- Maskarpone sir 250 g
- Vanilin šećer 2 kesice
- Šećer u prahu 4 kašike
- Želatin 1 kesica
Za dekoraciju:
- Rolnice po želji
- Sveže jagode po želji
Priprema:
Umutite slatku pavlaku u čvrst šlag. U drugoj posudi pomešajte maskarpone, vanilin šećer i šećer u prahu. Spojite sa šlagom i sjedinite sve u glatku masu. Jagode operite i iseckajte na komadiće (ostavite nekoliko celih za dekoraciju).
Želatin pripremite po uputstvu sa kesice i dodajte u krem. Umačite piškote kratko u mleko i složite ih na dno kalupa sa obručem. Preko nanesite sloj krema, pa rasporedite deo jagoda. Ponovite još jedan sloj piškota, pa krem i jagode, dok ne potrošite sastojke.
Oko cele torte pažljivo poređajte krem rolnice (seku se na visinu torte ako treba). Završni sloj treba da bude krem, a zatim ukrasite celim jagodama. Torta treba da odstoji u frižideru minimum 4 sata, a idealno preko noći.
(superrecepti)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

MAĐARSKA DOBOŠ TORTA: Savršena poslastica za svaku priliku, budi nostalgiju
09. 04. 2025. u 14:30

ŠVARCVALD TORTA: Savršena kombinacija čokolade, višanja i šlaga
06. 04. 2025. u 15:00

BARON TORTA: Predivna čokoladna poslastica, kojoj posebnu notu daje fil od malina
03. 04. 2025. u 13:00

VELIKA PROMENA U ŠKOLAMA U SRBIJI: Od danas ništa neće biti isto, odnosi se na roditelje
RODITELjI školaraca u Srbiji od danas dobijaju automatska zvučna obaveštenja kada nastavnik u elektronski dnevnik upiše izostanak deteta sa časa ili novu ocenu. Mada su deca godinama nalazila načine da ne kažu roditeljima baš sva dešavanja u školi, to sada više neće biti moguće.
17. 04. 2025. u 11:29

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

OTVOREN HRISTOV GROB Evo šta su našli: "Kolena su mi klecala, nisam to očekivao - vekovima je bio zatvoren" (VIDEO)
"APSOLUTNO sam zadivljen. "
19. 04. 2025. u 08:39
Komentari (0)