BRZA TORTA SA PIŠKOTAMA I JAGODAMA: Izgleda kao milion dolara – a gotova je ekspresno, bez pečenja!

Новости онлине

19. 04. 2025. u 13:00

Ova hladna torta sa jagodama prava je slatka bajka – osvežavajuća, lagana i nežna.

БРЗА ТОРТА СА ПИШКОТАМА И ЈАГОДАМА: Изгледа као милион долара – а готова је експресно, без печења!

Foto: Profimedia

Kombinacija mekanih piškota, penastog krema, sočnih jagoda i dekorativnih rolnica čini je neodoljivom i vizuelno raskošnom. Savršena je za svečane prilike, rođendane ili jednostavno popodnevnu kafu u dvorištu.

Sastojci:

Za osnovu:

  • Piškote 1 pakovanje
  • Mleko 100 ml

Za krem:

  • Sveže jagode 500 g
  • Slatka pavlaka 500 ml
  • Maskarpone sir 250 g
  • Vanilin šećer 2 kesice
  • Šećer u prahu 4 kašike
  • Želatin 1 kesica

Za dekoraciju:

  • Rolnice po želji
  • Sveže jagode po želji

Priprema:

Umutite slatku pavlaku u čvrst šlag. U drugoj posudi pomešajte maskarpone, vanilin šećer i šećer u prahu. Spojite sa šlagom i sjedinite sve u glatku masu. Jagode operite i iseckajte na komadiće (ostavite nekoliko celih za dekoraciju).

Želatin pripremite po uputstvu sa kesice i dodajte u krem. Umačite piškote kratko u mleko i složite ih na dno kalupa sa obručem. Preko nanesite sloj krema, pa rasporedite deo jagoda. Ponovite još jedan sloj piškota, pa krem i jagode, dok ne potrošite sastojke.

Oko cele torte pažljivo poređajte krem rolnice (seku se na visinu torte ako treba). Završni sloj treba da bude krem, a zatim ukrasite celim jagodama. Torta treba da odstoji u frižideru minimum 4 sata, a idealno preko noći.

(superrecepti)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

GRUPA 50501 ŽELI DA SRUŠI TRAMPA! Najavljeno 400 skupova za danas, a jedna ekipa juriša na Vensovu kuću