DOMAĆI RATLUK SA ORASIMA: Priprema laka, a ukus božanstven

В. Н.

01. 07. 2025. u 11:00

Donosimo vam starinski recept savršen uz crnu kafu.

ДОМАЋИ РАТЛУК СА ОРАСИМА: Припрема лака, а укус божанствен

Foto: Printskrin Youtube/Emiramis kuhinja

Potrebno je:

* 250 ml soka od narandže
* 300 g šećera
* 140 g kukuruznog skroba
* 380 ml vode
* 3 kašike soka od limuna
* 150 g grubo sečenih oraha
* 4 kapi žute vanilin boje za kuvanje

  Za valjanje:  

* 100 g kukuruznog skroba

* 100 g šećera u prahu

Priprema:

Pomešajte sok od narandže, šećer, kukuruzni skrob, vodu, limun i boju za kuvanje u jednoj šerpi. Zakuvajte uz neprestano mešanje. Onda dodajte orahe i dobro izmešajte. Izlijte u pleh obložen pek papirom, pa ohladite na sobnoj temperaturi i ostavite da se suši 24 sata. Secite na kocke od 3 cm, pa ponovo isecite na dva dela, poređajte u pleh i ostavite da se suši još 24 sata. Valjajte ratluk u kukuruzni skrob, pa u prah šećer.

Prijatno!

(Trpeza)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SIN BIVŠEG SRPSKOG FUDBALERA PAO SA VIŠE OD TRI TONE DROGE! Nema dalje od ovoga, ovo je Liga šampiona!