JABUKE U LISNATOM TESTU SA BADEMIMA I CIMETOM: Recept za jednostavan desert
Jabuke u lisnatom testu sa bademima i cimetom spajaju topli, mirisni ukus jeseni sa hrskavom, zlatnom koricom. Ovaj desert je jednostavan za pripremu, a izgleda i miriše kao da stiže pravo iz pekare.

FOTO: Novosti
Sastojci
- 1 pleh lisnatog testa
- 4 srednje jabuke
- 1 kašičica putera
- 3 kašike džema od kajsija ili jabuka
- 70 gr badema
- 1 kašičica cimeta
Priprema:
Zagrejte rernu na 190°C. U pleh stavite papir za pečenje i razvijeno lisnato testo. Nožem lagano urežite ivicu testa na 1 cm od ruba (da dobijete ram). Jabuke oljuštite i isecite na kriške ili kockice. U tiganj stavite puter i jabuke, dinstajte oko 5 minuta. Dodajte džem i cimet, mešajte dok se smesa ne zgusne. Rasporedite punjenje po testu, ostavljajući 1 cm prazne ivice. Bademe iseckajte i pospite preko jabuka. Pecite 25–30 minuta dok testo ne postane zlatno i hrskavo. Isecite na kriške i poslužite, po želji sa kuglom sladoleda.
Prijatno!

"NA STOLU SU RATNI PREDLOZI, BRISEL HOĆE RAT!" Orban se hitno javio iz Kopenhagena
MAĐARSKI premijer Viktor Orban naveo je iz Kopenhagena, gde učestvuje na samitu Evropske političke zajednice, da je situacija ozbiljna i da se na stolu nalaze, "otvoreni, ratno orijentisani predlozi".
02. 10. 2025. u 08:59

(MAPE) OVAKO ĆE SE KRETATI NEVREME U SRBIJI: Pogledajte iz časa u čas, stižu sneg i kiša (FOTO)
POGLEDAJTE kako će se ledeni oblak kretati nad Srbijom i koje krajeve kad pogađa nevreme. Danas i sutra oblačno sa kišom i hladno, osim na severozapadu Vojvodine gde će se zadržati suvo vreme, najavio je RHMZ.
02. 10. 2025. u 10:47

"ISTINA JE - BILA SAM S NjIM" Milica Pavlović priznala za vezu: "Ne znam što sam to krila"
"KADA volim, dajem se bezuslovno. Tada samo treba da mi verujete, ništa drugo. Samo poverenje nemojte da mi izigrate, sve ostalo može. I ja partneru verujem isto tako i onda nećemo imati problem, ali ako se usudi da mi izigra poverenje, to je kraj, u stanju sam da se okrenem i da se pravim da ga nikada poznavala nisam."
03. 10. 2025. u 21:02
Komentari (0)