SPAS ZA MALOG LUKU IZ GRAČANICE JE OPERACIJA SRCA U ITALIJI: NJegovi sugrađani održali donatorsko veče

Dragana ZEČEVIĆ

29. 02. 2024. u 14:30

NA INICIJATIVU Turističke organizacije (TO) Gračanica u utorak je održano donatorsko veče kako bi se prikupila sredstva za lečenje Luke Sekulića (11). Osim žitelja ovog dela Kosova i Metohije, apelu za pomoć odazvali su se i zaposleni u ovdašnjim ustanovama i institucijama, učenici Ekonomsko-trgovinske škole...

СПАС ЗА МАЛОГ ЛУКУ ИЗ ГРАЧАНИЦЕ ЈЕ ОПЕРАЦИЈА СРЦА У ИТАЛИЈИ: Његови суграђани одржали донаторско вече

foto privazna arhiva

Prema rečima Sandre Đokić, direktorke TO u Gračanici, uoči same donatorske večeri prikupljeno je 375.870 dinara i 730 evra koji će uz sakupljen novac biti prebačeni na račun za Luku kojem je neophodno 50.000 evra za zahtevnu operaciju srca u Italiji.

Foto: Privatna arhiva

Luka Sekulić

- Zahvalna sam svima koji su organizovali, ali i odazvali se ovoj humanitarnoj večeri. Nadam se da ćemo uz pomoć dobrih ljudi uspeti da sakupimo sredstva potrebna za operaciju našeg sina kako bi se što pre vratio kući - kaže Lukina majka Jelena i dodaje da je mališan već na klinici u Milanu.

POMOĆ

ONI koji žele mogu da doniraju novac za Lukinu operaciju uplatom na dinarski račun 205-9001012136292-68 na ime Jelena Sekulić. 

Kako je ranije ispričala za "Novosti", Luka ima tešku srčanu manu, portnu hipertenziju. Sa četiri meseca operisan je prvi put, ali mu se sada stanje pogoršalo i predstoji mu složena operacija.

- Zahvaljujući Udruženju "Prijatelji Dečana" i vladici novobrdskom Ilarionu, prebačen je na lečenje u Italiju. Lekari su rekli da je neophodno da se uradi promena peča, krvnog suda na srcu, jer mu je prva intervencija rađena u Beogradu kada je bio beba. Sada je ustanovljeno da je taj srčani zalistak mali i da nema dovoljno cirkulacije krvi, pa mu se uvećava slezina, a jetra ne vrši svoju funkciju - pojašnjava Jelena, zaposlena u gračaničkom Domu zdravlja, ističući zahvalnost i nadu da će se njen Luka, koji zbog bolesti ne pohađa školu, posle operacije vratiti normalnom životu. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! Novosti otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio