TREBINJE SE PRIPREMA ZA PRVI STRIP FESTIVAL: I deveta umetnost među kulturnim manifstacijama

D.Curać

24. 10. 2024. u 06:30

GRAD Trebinje uskoro će biti domaćin svog prvog Strip festivala, zahvaljujući saradnji s Herceg Novim, koji već dugi niz godina uspešno organizuje sličan događaj.

ТРЕБИЊЕ СЕ ПРИПРЕМА ЗА ПРВИ СТРИП ФЕСТИВАЛ: И девета уметност међу културним манифстацијама

Foto Grad Trebinje

Delegacija iz Herceg Novog, predvođena potpredsednikom Opštine Mirkom Musturom, te autorima Hercegnovskog strip festivala (HSF) Jovanom Subotićem i Nebojšom Mandićem, posetila je Trebinje kako bi pružila savete i iskustva.

Domaćin, gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić istakao je važnost ovog događaja, naglašavajući da bi Strip festival mogao biti uvod u ambicioznije projekte, poput ponovnog oživljavanja filmskog studija u Trebinju.

- Ovo je prilika da u Trebinju organizujemo manifestaciju u periodu kada nema prevelikog broja turista, ali i da privučemo nove posetioce. Zahvaljujemo prijateljima iz Herceg Novog koji će dovesti zvučna imena - rekao je Ćurić.

Jovan Subotić, autor Hercegnovskog strip festivala, naglasio je značaj ovog događaja za kulturu oba grada.

Organizator Kulturni centar

NOSILAC organizacije prvog Strip festivala u Trebinju je Kulturni centar tog grada. Direktor Miljan Vuković istakao je da je festival dugo bio potreban Trebinju.

- Bili smo ljubomorni na Herceg Novi što već 18 godina imaju ovakav festival, ali zahvaljujući našim prijateljskim odnosima sada konačno i mi imamo svoju manifestaciju - rekao je Vuković.

- Trebinje je uvrstilo devetu umetnost u spisak svojih kulturnih događaja, što je od izuzetne važnosti. Strip privlači i mlade i starije, a prošle godine smo u Herceg Novom okupili 192 crtača iz 19 zemalja, što potvrđuje da je ovo jedan od najvećih događaja te vrste - istakao je Subotić.

Potpredsednik Herceg Novog, Mirko Mustur, naveo je da je saradnja između dva grada izuzetno važna, ne samo u organizaciji manifestacija poput ove, već i u sportu i turizmu.

- Trebinje nas podržava u vaterpolu, a sada mi pomažemo njima u organizaciji Strip festivala. Ovo je samo nastavak naših uspešnih odnosa - rekao je Mustur.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEVEROVATAN POPUST JOŠ SAMO PAR DANA! Ne propustite priliku za veliku uštedu